zondag 2 mei 2021 21:45

Mats Rits: “De drie punten moesten thuis blijven”

Met Kossounou in de plaats van Rits op het middenveld zorgde Philippe Clement toch wel voor een verrassing in de basiself bij Club. Een dikke tien minuten na de rust mocht Rits dan toch opdraven voor de geblesseerde Kossounou.

“De opdracht was eigenlijk heel simpel”, sprak Rits enkele minuten na het eindsignaal. “Als je de eerste wedstrijd van de play-offs mag thuis spelen, dan moeten de drie punten thuis blijven. Met minder konden we niet tevreden zijn. Eerlijk gezegd was ik zelf wel een beetje verrast dat ik niet mocht starten, want ik wil elke wedstrijd tegen gelijk welke ploeg spelen. Onze eerste helft was eigenlijk niet zo goed, vond ik. Anderlecht zette hoog druk en wij waren niet rustig genoeg aan de bal, waardoor we niet de juiste ruimtes vonden, die er nochtans wel waren. Ook onze pressing was niet top, waardoor we teveel ruimte weggaven. Daar moeten we in de komende wedstrijden toch aan werken.”

Mats Rits
Mats Rits

De kop is er af, dus nu op naar de volgende match komende vrijdag op Genk. “We hadden op voorhand gezegd dat het zes finales zouden worden. Het zijn er dus nu nog vijf. Komende wedstrijd spelen we uit op Genk. Vandaar dat het doodjammer is dat we daarnet maar gelijk speelden. Desondanks moeten we ook daar voluit voor de drie punten gaan met dezelfde grinta die we in de tweede helft wel konden tonen.” (FDC)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in