vrijdag 6 augustus 2021 23:00

Mats Rits: “Deze 1-1 is heel zuur”

Club was heer en meester in de eerste derby van het seizoen, maar kon zijn meesterschap niet in goals uitdrukken. Cercle deed wat het kon en scoorde helemaal op het eind van de partij de gelijkmaker. Mats Rits was na affluiten allerminst gelukkig.

“Deze 1-1 is heel zuur”, aldus de Brugse middenvelder. “Dit is een wedstrijd waar wij nooit punten mogen laten liggen. Ik denk dat we heel de wedstrijd onder controle hadden en dat Simon (Mignolet, nvdr) geen enkele bal heeft moeten pakken. Maar de grootste fout ligt bij onszelf, omdat we het verzuimen vroeger af te maken. Hadden we op een bepaald moment 2 of 3-0 voor gestaan, dan zou dat heel verdiend zijn geweest. Het bleef echter maar 1-0 en dan weet je dat de gelijkmaker plots uit de lucht kan vallen. En zo geschiedde.”

 

Club kon de wedstrijd meerdere keren dood maken, maar liet dat telkens na. “Och, ik denk dat we kansen genoeg hebben gehad om minstens twee keer te scoren, maar je moet ze wel afmaken. Ik zei het al, we hadden de wedstrijd volledig onder controle, maar ja, dat is voetbal. Dat is geweldig ontgoochelend en daar moeten we toch aan werken. Ik speel waar de trainer en de ploeg mij nodig heeft, maar dat is nu van ondergeschikt belang en zeker na dat totaal onnodig puntenverlies van ons.” (FDC)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in