Mats Rits: “Dik verdiend gewonnen”

Club speelde met veel overleg en geduld tegen de bezoekers uit Brussel. Al werden de zenuwen van de supporters lang op de proef gesteld omdat het verdiende doelpunt maar heel laat tot stand kwam. Mats Rits mocht achteraf zijn analyse van de spannende topper komen geven.

Text: 

“Ik denk dat we dik verdiend gewonnen hebben van Anderlecht”, opende Rits zijn perspraatje. “Zowel in de eerste als tweede helft hadden wij de situatie volledig onder controle, maar naarmate de wedstrijd vorderde voelde je dat Anderlecht heel blij zou geweest zijn met een gelijkspel. Ze zakten wat dieper in, gaven minder ruimte weg en daardoor was het moeilijk voor ons om alsnog te scoren. We bleven echter druk zetten en gelukkig werd ons geduld alsnog beloond met een doelpunt. Dat afgekeurde doelpunt van Wesley voor de rust was natuurlijk een domper, want volgens de geruchten was het millimeterwerk, maar gelukkig kon onze spits in de tweede helft toch nog het verschil maken.”

Mats Rits
Mats Rits

Club scoorde dus wel verdiend, maar op het einde kwamen de bezoekers toch nog opzetten. “Och, ik denk dat we niet meer in moeilijkheden gekomen zijn na ons doelpunt”, ging de middenvelder verder. “Met de inbreng van Santini probeerden ze nog wel iets te forceren, maar ik denk toch te mogen zeggen dat Ethan (Horvath, nvdr) weinig of geen ballen heeft moeten pakken vandaag. Ik ben ervan overtuigd dat als we eerder hadden kunnen scoren we zeker met meer dan 1-0 zouden gewonnen hebben. 13 op 18 is zeker een goed resultaat tot hiertoe, maar toch is en blijft de kloof met Genk zes punten. Het zal niet makkelijk zijn, maar we moeten wedstrijd per wedstrijd bekijken en dan zien we wel waar we uitkomen.” (FDC) 

Related articles