Mats Rits: “Dit gelijkspel was absoluut te vermijden”

Club deed er alles aan om een gelijkspel te vermijden, maar finaal bleef de 1-1 op het bord staan. Ook Mats Rits deed zoals altijd zijn uiterste best om de gaten te dichten waar moest, maar ook de middenvelder had achteraf een ontevreden gevoel.

Text: 

“Ik denk dat dit gelijkspel absoluut te vermijden was”, aldus het Brugse nummer 26. “Ik denk dat we het eerste uur echt goed voetbal speelden. Ons tactisch plannetje klopte helemaal. We waren scherp in de duels, vele malen was de tweede bal voor ons, met als gevolg dat we toch wel enkele wenkende kansen kregen. Voor rust hadden we denk ik twee à drie grote kansen, net zoals vlak na de rust, en als we daar eentje van scoren dan denk ik dat Genk niet meer langszij kan komen.”

Mats Rits
Mats Rits

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het ook ietsje bitsiger, vooral de fout van Ndongala op Dennis viel daarbij op. “Voor mijn part mag het hard gaan, maar die bewuste fout van Ndongala op Dennis was volgens mij een rode kaart en geen gele. Ndongala kwam duidelijk te laat met zijn tackle en schopte daarna de bal nog in de tribune. Rood was voor mij toen de enige juiste beslissing geweest. De wedstrijd van vorige woensdag mag geen excuus zijn, in de toekomst zullen we nog veel midweekvoetbal moeten spelen, dus daar mag het niet aan te wijten zijn. We laten nu zowel tegen Eupen als vandaag tegen Genk hier thuis punten liggen, mar dat hebben we enkel aan onszelf te wijten door niet efficiënt genoeg te zijn.” (FDC)

Related articles