zaterdag 15 januari 2022 23:30

Mats Rits: “Een duidelijk verdiende overwinning”

Mats Rits zag Club duidelijk domineren tegen STVV. Blauw-Zwart pakte de drie punten via goals van De Ketelaere en Dost en houdt zo Union in het vizier.

“We winnen verdiend de wedstrijd, maar we hadden ons wat meer kunnen belonen met een 3-0 of 4-0. Dan is het niet zo zuinig. We hadden zeventig procent of meer balbezit en we hadden een aantal heel goede kansen. We gaven ook maar één kans weg. Het is ook belangrijk om de clean sheet te houden, want daar zijn we de afgelopen periode te weinig in geslaagd. Ik denk dus een duidelijk verdiende overwinning vandaag. We wisten dat ze het gesloten gingen houden en zouden gaan voor een puntje. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe moeilijker het werd voor hen. Het is belangrijk om het tempo in het spel te houden en goed te veranderen van kant. Je moet geduldig blijven aan de bal. Dan weet je dat je de ruimte toch krijgt om de goal te maken.”

Mats Rits
Mats Rits

Je zag meteen al de hand van de nieuwe coach op het veld. “Hij heeft zijn ideeën en die drukt hij door. We zullen daar nog hard op trainen. Elke coach heeft zijn eigen accenten en bij deze is dat niet anders. Je zag het vandaag al. We proberen van achteruit op te bouwen en met druk vooruit te spelen. We hebben een goede stage achter de rug en die lijn moeten we doortrekken. Er komt nu een belangrijke tweede helft van het seizoen aan.”

Club moet nu volop punten pakken om de kloof met Union zo klein mogelijk te houden. “Thuis tegen STVV moet je altijd winnen. We hebben de eerste helft van het seizoen namelijk te veel punten laten liggen. Nu hebben we daar geen ruimte meer voor en dan is het belangrijk dat je terug start met een overwinning in het nieuwe jaar.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in