donderdag 20 februari 2020 22:30

Mats Rits: “Er zat meer in dan dit gelijkspel”

Club Brugge speelde met een onuitgegeven elftal tegen Manchester United. Kapitein Vormer startte op de bank, waardoor zowel Balanta als Rits mee het middenveld bevolkten. De Antwerpenaar speelde een sterke partij, maar vond dat er meer in zat.

“Ik heb een beetje een dubbel gevoel”, waren de eerste woorden van Mats Rits achteraf. “1-1 tegen een dergelijk gerenommeerde ploeg is enerzijds niet slecht, maar toch denk ik dat er meer in zat dan dit gelijkspel. We hadden onze tegenstanders vooraf heel goed bekeken en wisten dus wat te doen. Iedereen die op het veld stond voerde zijn opdracht heel goed uit, waardoor we minstens de evenknie waren van Manchester. Het is natuurlijk doodjammer dat we op een zeer ongelukkige manier een tegendoelpunt krijgen, want ik had de indruk dat we de wedstrijd op dat moment zeer goed onder controle hadden. Nu, we hebben nog maar eens bewezen dat we tegen een dergelijke topploeg zeker niet kansloos zijn, maar we beseffen ook dat de terugwedstrijd nog een stuk moeilijker zal zijn.”

Mats Rits
Mats Rits

Net als tegen Real Madrid maakte Emmanuel Dennis indruk met zijn snelheid, al is dat voor de Clubspelers geen verrassing. “Neen, zeker niet”, antwoordde Rits. “We weten allemaal dat hij, mits een beetje ruimte, gevaarlijk kan zijn en na de lange pass van Simon (Mignolet, nvdr) was Dennis een fractie van een seconde sneller op de bal dan de twee centrale verdedigers van United. Met een mooie lob besloot hij mooi in doel. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat we Manchester een beetje opener hadden verwacht, maar ze speelden zeer compact, waardoor het bij momenten zeker niet makkelijk was om te combineren. Op basis van de kansen mochten we misschien op iets meer aanspraak maken dan een 1-1, maar ik denk niet dat er iemand ontevreden is met dit resultaat.” (FDC)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in