Mats Rits: “Genoeg kansen gehad om te winnen”

Mats Rits verscheen opnieuw in de ploeg als verdedigende middenvelder en zorgde er mee voor dat Club enkele prima kansen creëerde tegen Galatasaray. Jammer genoeg kon Blauw-Zwart niet scoren en bleef het op een 0-0 gelijkspel steken.

Text: 

“Er is een beetje teleurstelling. We hebben veruit de betere kansen gehad en hebben hen gans de wedstrijd gedomineerd. Mignolet hield ons één keer goed recht, waarbij we zelf in de fout gingen. Voor de rest hoefde hij niet veel ballen te pakken. We hebben goede kansen gehad en hadden het moeten afmaken. Het plannetje vooraf was dus wel goed gelukt. Dat je in de Champions League een vijftal open kansen kan creëren is niet slecht, maar we moesten gewoon de punten thuishouden. In dit soort wedstrijden krijg je er namelijk geen tien. Op dit niveau moet je dit dus afmaken.”

Mats Rits
Mats Rits

In de tweede helft herstelde Galatasaray het evenwicht, maar Club hield wel controle. “We hebben veel gegeven en probeerden negentig minuten lang volop druk te zetten. Naar het einde toe kwamen ze er iets beter uit en minderde de druk wel. Maar over de volle negentig minuten bekeken, moesten we hier de drie punten thuishouden. We pakken nu de positieve dingen mee en we kijken waar we kunnen verbeteren naar de volgende keer toe. Er overheerst een gevoel van teleurstelling, zeker omdat we de kansen hebben gehad om te winnen. Met iets meer killermentaliteit hadden we hier de drie punten gepakt.” (KN)

Related articles