Mats Rits: “Goede zaak gedaan in het klassement”

Mats Rits zag Club geweldig uit de startblokken schieten. Club gaf de voorsprong uit handen, maar bleef ook na de rust volop doorduwen waardoor het er uiteindelijk toch in slaagde om Genk opzij te zetten.

Text: 

“We begonnen goed aan de wedstrijd en zetten goed druk. We creëerden kansen en we scoorden. Maar op de tegenaanval was het meteen raak. Daarna hadden we het een kwartier moeilijk. Maar we hebben zeker niet slecht gespeeld in de eerste helft, behalve bij de drie tegenaanvallen. Bij de rust vertelden we elkaar om zo door te gaan en die druk aan te houden. Dat hebben we gedaan in de tweede helft en zo zijn de drie punten wel verdiend voor ons, denk ik. Genk had een lastige midweekmatch achter de rug en speelde toen lang met tien spelers. Wij staan er fysiek goed voor, dan is het in ons voordeel dat wij het ritme bepalen. Het was een belangrijke wedstrijd met de nummer één tegen de nummer twee en met de resultaten van deze speeldag. We hebben dus een goede zaak gedaan in het klassement.”

Mats Rits
Mats Rits

Krépin Diatta, die enkele dagen geleden naar Monaco verhuisde, leek alvast niet gemist te worden. “Krépin verdient deze mooie transfer. Hij heeft grote dingen gedaan voor ons. Maar we hebben ook de spelers om zijn vertrek op te vangen. De Ketelaere en Lang hebben dat getoond vandaag en Okereke was goed ingevallen. We kunnen het aan.” (KN)

Related articles