woensdag 22 januari 2020 23:45

Mats Rits: “Het was telkens net niet”

Club speelde geen onaardige bekerwedstrijd tegen Zulte Waregem, maar desondanks geraakte het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Mats Rits kon kort na de rust scoren, maar dat volstond niet voor de overwinning.

“Spelen op Anderlecht of thuis tegen Zulte Waregem zijn twee totaal andere wedstrijden”, aldus de Brugse doelpuntenmaker. “Het was duidelijk dat Waregem voor een gelijkspel gekomen was en daar zijn ze dan ook in geslaagd. Ik vind dat we zeker geen slechte wedstrijd gespeeld hebben. Ik hoorde daarnet in de kleedkamer zeggen dat we bijna 75 procent balbezit hadden, dus kan je moeilijk zeggen dat we deze bekerwedstrijd niet gedomineerd hebben. Eigenlijk kregen we mogelijkheden genoeg om één van onze vele aanvallen te verzilveren, maar telkens was het net niet. Je hebt zo van die dagen dat het niet wil lukken en dat er op het laatste moment iets misloopt. Ik denk dat het vanavond zo’n avond was.”

Mats Rits
Mats Rits

De middenvelder kon bij het begin van de tweede helft een mooie aanval afronden. “Scoren is altijd leuk. Ik vond dat het een beetje een kopie van ons tweede doelpunt tegen Anderlecht was”, ging Mats Rits verder. “Charles (De Ketelaere, nvdr) legde ook de bal netjes achteruit en ik riep naar Hans (Vanaken, nvdr) dat ik klaar stond zodat hij de bal kon doorlaten. Jammer dat het iets later nog 1-1 wordt door een blunder van Simon (Mignolet, nvdr), maar er is niemand van ons die het hem kwalijk neemt. Als een doelman een foutje maakt is het meestal prijs en dat was vanavond niet anders. Ja, de terugwedstrijd binnen twee weken wordt nu zeker niet makkelijk, maar we gaan zeker met het idee naar ginder om uiteindelijk toch de finale te halen.” (FDC)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in