Visual menu

zondag 19 mei 2019 21:45

Mats Rits: “Ik ben de coach erg dankbaar”

Door de schorsing van Brandon Mechele schoof Ivan Leko Mats Rits een rij naar achter. De middenvelder speelde daardoor voor het eerst als centrale verdediger en zette een degelijke prestatie neer.

“Het was niet de wedstrijd met het mooiste voetbal, maar er waren wel kansen aan beide kanten. In de tweede helft moesten we wel meteen scoren via Wesley, want dan zou de match in een definitieve plooi gelegen hebben. Maar uiteindelijk hebben we wel verdiend gewonnen. Het was goed om zo het seizoen af te sluiten voor onszelf, de club en de supporters. Het was ook leuk om die overwinning nog in de slotminuut te pakken. We bleven er onze kop voor leggen en dat leverde uiteindelijk ook de zege op.”

Mats Rits
Mats Rits

Mats Rits stond voor de eerste keer centraal in de defensie. “De duels met Mbokani waren alvast pittig, want hij is groter en breder dan mij. Het is alvast een nieuwe ervaring, leuk om te doen. Het was vandaag uit noodzaak. Ik schrok er ook van dat ik centraal in de defensie moest spelen. Ik had het nooit verwacht om daar te spelen, maar ik heb mijn streng getrokken. Als de trainer me daar nodig heeft, dan doe ik mijn best.”

 

Onder coach Leko speelde Rits alvast een sterk seizoen. “Ik werkte alvast graag met Ivan Leko. We hebben goede resultaten geboekt en hij was altijd correct. Ik leerde veel bij en heb meer gespeeld dan in eerste instantie verwacht werd. Daar ben ik hem zeker dankbaar voor. Voor mij persoonlijk sluit ik dit seizoen af met een goed gevoel. Jammer dat we geen kampioen zijn, maar over het algemeen hadden we een goed seizoen en een mooie Europese campagne. Toch stuitten we op een goed Genk. Maar we hebben het niet verloren in de Play-Offs. Het was in de wedstrijden thuis tegen Waasland-Beveren, Moeskroen en Zulte Waregem dat we het hebben laten liggen.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in