zaterdag 15 februari 2020 21:45

Mats Rits: “Leuk om nog eens twee goals te maken”

Mats Rits kroonde zich tegen Waasland-Beveren met zijn twee goals tot matchwinnaar. Kort voor de rust bracht de middenvelder Club op voorsprong en diep in de blessuretijd scoorde hij de beslissende 2-1.

"Het is een leuk gevoel, maar ik blijf er rustig onder. Het is goed om nog eens twee doelpunten te maken. Het belangrijkste is dat we de drie punten thuishouden. Het was een moeilijke wedstrijd voor ons. In de eerste helft stonden ze met elf man voor hun zestien meter. Het is belangrijk dat je met een voorsprong de rust in gaat. Dan hoop je dat je iets makkelijker voetbalt in de tweede helft. Ze moeten dan iets meer komen en zo krijgen we meer ruimte. Helaas na zeven minuten gaan we in de fout en pakken we een tegentreffer bij de eerste de beste counter. Dat verandert heel de wedstrijd weer en dan kunnen ze weer gaan leunen in de zestien. We hebben daar de hele tijd gespeeld, maar we vonden nooit de juiste laatste pass of een vrije man. Het moest van een stilstaande fase komen of een rommelige fase. Het is natuurlijk hun volste recht om voor doel te liggen. Dat hebben ze goed gedaan. Bij ons was het tempo net iets te laag en was de laatste bal niet goed. We vonden wel makkelijk de zijkanten en konden daar de acties maken. We hadden ook een aantal kansen op stilstaande fases met Ricca. Als je die sneller afmaakt, krijg je een andere wedstrijd.”

Mats Rits
Mats Rits

De laatste weken kwam Mats Rits minder in actie, aangezien Balanta de voorkeur kreeg als verdedigende middenvelder. “Er zijn veel wedstrijden en ik heb in het begin veel gespeeld. De laatste matchen stond Eder wat meer op het veld. Nu was ik terug aan de beurt. Ik zorg gewoon dat ik klaar ben en mijn ding doe. Dat is voetbal, er is veel concurrentie. Je wilt elke match spelen als voetballer, maar je moet daar professioneel mee omgaan. Vandaag kwam de bal twee keer bij mij en hij gaat er twee keer in. Dat is mooi meegenomen. Het waren belangrijke doelpunten om de drie punten thuis te houden.  Bij een corner sta ik regelmatig in de zestien en ik ben snel bij een afvallende bal. Dat deed ik vroeger bij KV Mechelen ook.”

 

Club leed ei zo na puntenverlies. “De afgelopen weken was ons programma niet makkelijk. De buitenwereld denkt dat je thuis tegen Waasland-Beveren vlot met 4-0 wint. Zo makkelijk is voetbal niet. Elke match moet gespeeld worden. Je kan in een seizoen niet dertig matchen met 4-0 winnen. We hadden liever met de rust 2-0 voorgestaan en 4-0 gewonnen. Maar het was zo niet. We speelden ook wel goede wedstrijden na de winterstop. Het loopt niet zoals in het begin van het seizoen. We concentreren gewoon op onszelf en de punten die beter kunnen.”

 

Donderdag volgt alvast een topaffiche tegen Manchester United in de Europa League. “Eerst gaan we deze wedstrijd nog analyseren en dan leggen we snel de focus op Manchester United. Dat wordt een belangrijke wedstrijd voor ons. Die gaan we vol goede moed en met het volste vertrouwen aanvatten. Het wordt een totaal ander wedstrijdverloop. Ik veronderstel niet dat ze met elf voor doel gaan liggen. Dat zijn fantastisch leuke wedstrijden om te spelen. We gaan hen goed analyseren en leggen er de volle focus op.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in