zondag 1 maart 2020 18:00

Mats Rits: “We hebben nooit opgegeven”

Tien minuten voor tijd leek Mats Rits de 1-2 te kunnen scoren, maar de Antwerpenaar mikte van dichtbij op doelman Didillon. In de slotminuut lukte het dan toch: na een voorzet van Okereke kopte Rits de winning goal overhoeks binnen.

“We hebben verdiend gewonnen vandaag. We begonnen heel goed aan de wedstrijd: we zetten veel offensieve druk, waardoor we vroeg op voorsprong kwamen. Daarna gaven we het zelf een beetje uit handen met een fout die altijd kan gebeuren in voetbal. Hierdoor kreeg Genk weer vertrouwen en kwamen zij beter in de partij. De eerste helft was vrij gelijk opgaand, met halve kansen aan beide kanten. In de tweede helft voetbalden wij toch de betere kansen bijeen. We troffen twee keer de paal, ik had ook nog een grote kans en op het einde trekken we het verdiend over de streep. Als we ons puntenaantal bekijken van de voorbije matchen, dan kunnen we tevreden terugblikken. Vandaag slikken we dan wel de gelijkmaker, maar we hebben nooit opgegeven en nemen verdiend de drie punten mee naar Brugge.” 

Mats Rits
Mats Rits

Door de blessure van Ruud Vormer is er een offensievere rol weggelegd voor Rits op het middenveld. “Het maakt mij niet uit op welke positie ik sta. Het is een andere invulling, nu infiltreer ik meer in de box omdat ik hoger sta terwijl ik anders meer voor de defensie moet blijven staan. Maar of ik nu op de zes of de acht sta, dat maakt mij niet uit.” 

 

Mats Rits scoorde nu voor de tweede keer in enkele weken tijd de winning goal. “Uiteraard ben ik daar tevreden mee. Dit zijn drie belangrijke punten voor ons. We zijn er alle elf voor blijven gaan, Siebe (Schrijvers nvdr) valt ook schitterend in en brengt iets extra. Hij schiet op de paal en mijn bal gaat erin, dat hangt van details af. Volgende week is het misschien iemand anders, dus we moeten blijven doorgaan.” (VM)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in