zondag 15 december 2019 21:30

Mats Rits: “We waren tijdens de eerste helft heel scherp”

Het duurde na de rust een tijdje vooraleer Club nog eens kon scoren, maar uiteindelijk was het Mats Rits die met een mooie schuiver de 3-0 op het scorebord bracht. De middenvelder zorgde zo voor de definitieve beslissing tegen zijn ex-team.

“Ik denk dat we direct goed begonnen zijn”, aldus Rits. “Je weet dat KV Mechelen een ploeg is die altijd goed georganiseerd speelt en dat was niet anders vanavond. Ze probeerden het ons heel moeilijk te maken door hoog druk te zetten, maar ik denk dat we de eerste helft heel scherp waren en dat we hen toonden dat er weinig zou te rapen vallen. Het duurde een klein half uur vooraleer we een gaatje vonden, maar dan scoorden we tweemaal in evenveel minuten en konden we min of meer gecontroleerd beginnen voetballen.”

Mats Rits
Mats Rits

Ondanks de zware midweekwedstrijd tegen Real Madrid bleef Club heel gedreven spelen. “Dat hebben jullie goed gezien”, beaamde de middenvelder. “Misschien was de tweede helft van mindere kwaliteit dan de eerste, maar we verloren nooit de controle. Toen ik de 3-0 scoorde, wisten we dat we gewonnen spel hadden. Ook leuk dat onze spitsen elk hun doelpuntje konden scoren, wat goed is voor hun vertrouwen. Maar uiteindelijk maakt het niet uit wie er scoort, als het maar gebeurt. En ja, morgen die Europese loting, donderdag dan naar Anderlecht voor de Beker en enkele dagen later naar Gent. We kijken er met zijn allen naar uit!” (FDC)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in