Mats Rits: “We wisten dat we hier een goede zaak konden doen"

Mats Rits nam de plaats in van Ruud Vormer en besliste al vroeg in de tweede helft de wedstrijd. Na een hoekschop krulde hij de 0-2 voorbij Antwerpdoelman Beiranvand. De thuisploeg kon daarna geen vuist meer maken en Club won verdiend met 0-2.

Text: 

“Dat doelpunt is mooi meegenomen", aldus Rits. "We moesten in de tweede helft meteen weer doordrukken en zo snel mogelijk voor die tweede gaan. Op een corner valt die bal dan bij mij en gaat hij erin. We zetten goed druk vooruit in deze wedstrijd en dat wierp ook zijn vruchten af. Na de 0-2 hielden we de controle. Op bepaalde omschakelingsmomenten probeerden we dan die derde goal mee te pikken, want dan was het helemaal gedaan. Die mogelijkheden waren er zeker, maar misschien was de laatste pass niet altijd juist. Bij die fase met Clinton aan de zijkant moest het altijd doelpunt zijn. We behielden zelf de organisatie. Zij waren enkel gevaarlijk op stilstaande fases of een lange bal op Mbokani."

Mats Rits
Mats Rits

Club staat door deze zege terug bovenaan het klassement. “Het was al bij al een duidelijke verdiende overwinning voor ons. Het is belangrijk om leider te zijn. We wisten op voorhand dat we hier een heel goede zaak konden doen dit weekend met de resultaten die er al geweest waren. Op Antwerp is het nooit makkelijk. We hebben de wedstrijd goed aangevangen, dat maakte het iets makkelijker voor ons. Het is ook leuk om op de acht te staan, daar heb ik altijd gespeeld. Als Ruud er niet is, dan speel ik daar. Maar ik vind het ook fijn als verdedigende middenvelder. Zolang ik maar speel, dan is het goed.” (KN)

Related articles