zondag 6 december 2020 00:30

Mats Rits: “We zetten weer een goede stap vooruit”

Door de afwezigheid van Ruud Vormer mocht Mats Rits zich uitleven als aanvallende middenvelder. De Antwerpenaar infiltreerde goed en zorgde mee voor dreiging tegen STVV.

“Ikzelf speelde vandaag iets hoger. Dat was al geleden van eind vorig seizoen. Het ligt me ook wel, ik doe dat graag. Ik ben dan meer vooraan te vinden en ik loop dieper dan op de zes. Daar kan ik ook wel plezier in hebben. We wisten dat we het spelniveau moesten opkrikken, maar een wedstrijd hangt vaak af van de kleine details. We speelden de laatste weken vaak tegen een burcht. Die gaat laag staan, dat zag je tegen Moeskroen en vandaag tegen STVV ook. Zolang het 0-0 blijft, is het een heel lastige wedstrijd. Als je vroeg kan scoren, dan breek je die muur en krijg je ruimte om zelf te spelen. Met de overwinning van vandaag zetten we weer een goede stap vooruit. Andere jaren wonnen we ook dikwijls met 1-0. De clean sheets zijn heel belangrijk voor ons, gewoon voor het gevoel in de groep. Als we de voorsprong hebben, dan weten we dat de drie punten binnen handbereik liggen als we geconcentreerd blijven spelen. Het is wel afwachten wat er nu scheelt met Ruud. Hij is belangrijk voor ons, dat weet iedereen. Maar iedereen is klaar om dinsdag te spelen.”

Mats Rits
Mats Rits

De middenvelder kijkt met vertrouwen vooruit naar de belangrijke Champions League-wedstrijd op Lazio. “Volgens de media zaten we in een slechte vorm. We wonnen met 3-0 tegen Zenit en dan zijn we ineens wel in vorm. Het is allemaal heel matchgebonden en het zijn totaal andere wedstrijden. Tegen Lazio hebben we niets te verliezen en daar gaan we gewoon vol onze eigen kans. We hebben er vertrouwen in en we hebben het gevoel dat we voor de drie punten kunnen gaan. In de eerste wedstrijd hebben we er misschien drie verdiend, maar slechts één genomen. We hebben genoeg goede momenten beleefd in de Champions League. Zeker in de uitwedstrijden hebben we al goede resultaten neergezet en dat was zeker niet tegen de kleinste clubs. Waarom kan dat nu eens niet op het ideale moment?” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in