zondag 3 november 2019 00:00

Mbaye Diagne: “Hard werken om volgende match wel te scoren”

Mbaye Diagne verscheen aan de aftrap en kreeg enkele prima kansen. De Senegalees kende echter pech in de afwerking en slaagde er niet in om een doelpuntje mee te pikken.

“Ik ben tevreden, want we hebben de drie punten gepakt. We moeten zo verder blijven werken. De coach zei me voor de match om mijn werk te doen voor de ploeg. Het doet pijn om die kansen te missen, maar dat gebeurt in het voetbal. Ik blijf alvast werken om de volgende matchen wel te scoren. Ik nam het misschien iets te makkelijk op. Ik dacht dat ik ze al gemaakt had. Ik weet dat ik daar nog meer inspanning moet in stoppen, maar het belangrijkste is dat we winnen vandaag.“

Mbaye Diagne
Mbaye Diagne

De aanvaller werkt hard om zich te tonen aan de coach. “Een spits als ik moet deze kansen afwerken. Ik moet meer beschikbaar zijn voor mijn medespelers en actief meevoetballen. De coach zei me bij mijn wissel dat ik goed gewerkt had en dat ik niet meer aan de gemiste kansen moet denken. Starten is ook anders dan invallen. Ik heb mijn speelminuten nodig. In de eerste helft heb ik alles gegeven en de tegenstander was vermoeid in de tweede helft. Als je dan als frisse spits kan invallen, heb je het net iets makkelijker. Iedere speler gaat hier voor zijn speelkansen. Door de Africa Cup kwam ik hier wat later toe, waardoor ik de eerste weken niet honderd procent fit was.”

 

In de Champions League wacht er woensdag met PSG een absolute topploeg. “We hebben nog enkele dagen training en we gaan daar gewoon onze match spelen. Het is een grote ploeg, maar in Madrid hebben we toch ook een punt gehaald. Dat kan nu zeker opnieuw, want het blijft voetbal. Ze hebben alvast dit weekend verloren in de competitie. We zullen er alles aan doen om daar punten te sprokkelen.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in