Meer dan 350 G-voetballers tijdens recordeditie G-tornooi

Vandaag vond naar jaarlijkse traditie het G-voetbaltornooi van Club Brugge plaats op de velden van Jan Breydel. Een recordaantal van 30 teams, goed voor 350 G-voetballers, namen het tussen een zonovergoten dag tegen elkaar op in een sportieve sfeer.

Zoals ieder jaar had Club Brugge Foundation opnieuw verschillende G-voetbalploegen, dit zijn aparte voetbalploegen voor personen met een mentale en of fysiek beperking, uitgenodigd om het seizoen feestelijk af te sluiten tijdens het 'G-voetbaltornooi Club Brugge'. Tijdens deze 12de editie waren maar liefst 30 G-ploegen, waaronder de eigen G-ploeg van Club Brugge en Clubs Auti-ploeg de Voetbalkraks, van de partij. Met meer dan 350 deelnemers was dit opnieuw recordeditie.

Bij G-voetbal zijn er alleen maar winnaars

Binnen de geest van het G-voetbal was het resultaat van ondergeschikt belang en stond het spelplezier voorop. De teams werden in poules verdeeld op basis van het spelniveau van de spelers, zodat iedereen plezier kan beleven op binnen niveau. Er werd dan ook geen klassement bijgehouden.

 

“Voor onze spelers is het belangrijkste aspect dat ze kunnen en mogen deelnemen. Net zoals vele andere jongens en meisjes zijn verzot op voetbal, maar door hun beperkingen kunnen ze niet terecht bij een reguliere voetbalploeg. Hier kijken we niet naar de voetbalkwaliteiten. Als spelers van de G-ploeg van Club Brugge voelen ze zich deel van de grote blauw-zwarte familie. Bij ons is iedereen een winnaar.” aldus G-ploeg trainster Nathalie Cappelle. Op het einde van de dag ging iedere deelnemer naar huis met een vol geschenkenzakje en een gesigneerd shirtje van Club. Iedere ploeg ging huiswaarts met een beker als ware winnaars.

 

 

De G-ploeg Club Brugge is één van de projecten van Club Brugge Foundation. Club wil hiermee een '+' betekenen voor jongeren en volwassenen met een beperking. Meer informatie over de G-ploeg Club Brugge kan je HIER terugvinden.

Related articles