Meunier en Rode Duivels door naar kwartfinale

Na een mooie 0-4 zege tegen verrassing Hongarije maakt België zich op voor de kwartfinale van het EK, vrijdag tegen Wales. Net over de Belgische grens, in Lille, moet tegen Bale, Ramsey & co opnieuw gewonnen worden om bij de laatste vier van het toernooi te raken. Meunier maakt zich mogelijks op voor een vierde basisplaats op rij en staat dan recht tegenover Gareth Bale, de ster van Wales en Real Madrid.

Voor de derde keer op rij stond Meunier in de verdediging van bondscoach Marc Wilmots. België stond voor een wedstrijd lang beuken tegen een Hongaarse muur, maar kon na 10 minuten al juichen toen Alderweireld een cross van De Bruyne voorbij Kiraly kopte. Zo moesten de Hongaren uit hun schulp komen en konden de Duivels hun geliefde spel spelen, met snel voetbal via De Bruyne, Hazard en Mertens. De eerste helft leverde geen doelpunten meer op, maar Meunier liet zich wel opmerken met heel wat passes, waaronder een heerlijke stifter die Mertens op rechts richting doel zette.

In de tweede helft kwamen de Hongaren met man en macht opzetten, en had de Belgische verdediging het even moeilijk, maar Courtois hield zijn land recht. Aan de overkant was het uiteindelijk Hazard die met twee klasseflitsen België naar de kwartfinale bracht. Eerst schotelde hij Batshuayi de 0-2 voor, een minuutje later sneed hij zelf naar binnen om met rechts de onderhoek van het doel te vinden. Met nog een doelpunt van Carrasco in de extra tijd, was Hongarije helemaal uitgeteld. Op naar vrijdag, op naar Lille, op naar Wales-België.

Related articles