donderdag 22 september 2022 14:30

More Than Football mini-pitch brengt jong en oud samen in Zeebrugge

Afgelopen woensdagmiddag 21 september werd de gloednieuwe 'More Than Football' mini-pitch van Club Brugge in Zeebrugge officieel ingehuldigd. Het werd een groot buurtfeest voor jong en oud, onder een stralende zon.

Schenking 'Club Brugge Mini-pitch'

In november 2020 won Club Brugge Foundation, de sociaal-maatschappelijke werking van de landskampioen, de prestigieuze ‘More Than Football Award 2020’, uitgereikt door het ‘European Football for Development Network’ (EFDN). Als winnaar van deze prestigieuze award ontving Club Brugge een full-option mini-pitch, geschonken door ‘Musco Lighting’, ter waarde van 100.000 euro.

Club Brugge besloot om deze mini-pitch te schenken aan Stad Brugge, om te installeren in een buurtpark op Brugs grondgebied. Het wil hiermee zoveel mogelijk Brugse jongeren bereiken en de verbindende kracht van het voetbal inzetten om mensen en buurten te versterken. Kustpark Knapen in Zeebrugge werd als ideale locatie voor deze mini-pitch uitgekozen.

Officiële inhuldiging

De mini-pitch werd afgelopen zomer in Kustpark Knapen in Zeebrugge geïnstalleerd en werd op woensdagmiddag 21 september in samenwerking met Stad Brugge officieel ingehuldigd tijdens een groot buurtfeest voor alle inwoners van Zeebrugge.

Clubspelers Jutgla, Sandra, Nusa & Rits kwamen samen met Club YLA-speelsters Matavkova, Ouzraoui en Guns langs om handtekeningen en foto's uit te delen aan de talrijk opgekomen jongeren.

De realisatie van deze mini-pitch is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de firma Musco Lighting, het European Football for Development Network, Stad Brugge samen met de verschillende stadsdiensten en Club Brugge en zijn Foundation.

"Geloven in de verbindende kracht van voetbal"

“Als Club Brugge geloven we in de verbindende kracht die voetbal kan betekenen. Iedere wedstrijd van Club brengt duizenden fans naar het stadion en begeesterd nog eens een veelvoud hiervan in woonkamers in het hele land. Samen beleven ze die passie voor het voetbal. Vaak krijgen jongeren de voetbalmicrobe te pakken door van jongs af aan met enkele vrienden samen te voetballen op een pleintje in de buurt.

We zijn trots dat we met de realisatie van deze gloednieuwe ‘Club Brugge Mini-Pitch’ voortaan ook veel jongeren in Zeebrugge kunnen inspireren in een prachtige accommodatie.” aldus Bob Madou, Chief Business Officer bij Club Brugge.

Veel meer dan een plek om te sporten

“Als belangrijke maatschappelijke speler in Brugge zetten we met Club Brugge Foundation al 15 jaar de kracht van het voetbal in om mensen te activeren, inspireren en motiveren. We geloven hard in de ‘More Than Football’-boodschap door als voetbalorganisatie ook oog te hebben voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo zijn we ook overtuigd dat een voetbalveld veel meer is dan een plek om te sporten. Het is een ontmoetingsplek voor vrienden.

Het brengt verschillende culturen samen rond de liefde voor het voetbal en het zorgt voor een uitlaatklep voor vele jongeren. Met de realisatie van deze ‘Club Brugge Mini-Pitch’ zijn we overtuigd dat we een meerwaarde kunnen beteken voor de hele regio rond Zeebrugge. We danken dan ook onze samenwerkende partners Musco Lighting, EFDN en Stad Brugge voor deze mooie samenwerking.” Aldus Peter Gheysen, Head of Foundation bij Club Brugge.

Leuke sfeer onder een stralende zon

Geniet mee van enkele sfeerbeelden van gisteren op de opening.
Alle beelden kan je hier terugvinden.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in