dinsdag 27 maart 2018 15:00

#MoreThanFootball Action Week: SFCB On Wheels

Net zoals vorig jaar neemt de Club Brugge Foundation deel aan de #MoreThanFootball Action Week. Van 21 maart tot 8 april worden de Foundation en haar projecten extra in de kijker gezet. De #MoreThanFootball Action Week geeft Europese profclubs de kans hun maatschappelijke werking voor te stellen aan het grote publiek, waarbij ze hun impact op de samenleving duidelijk maken. Onze Club Brugge Foundation probeert dat op heel wat verschillende gebieden te doen. Vandaag kijken we naar de ‘SFCB On Wheels’

Samen sterk

SFCB on wheels is de officieel erkende supportersclub voor Clubfans met een beperking. De supportersclub verleent service bij thuis- en uitwedstrijden van Club Brugge om voetbal voor iedereen toegankelijk te maken.

 

Deze federatie is de stem voor de supporters die andersvalide zijn. De Club Brugge Foundation tracht er alles aan te doen om de wedstrijddagen, zowel thuis, als uit, voor hen zo aangenaam mogelijk te maken.

 

De laatste jaren heeft Club Brugge flink geïnvesteerd in de infrastructuur voor de rolstoelgebruikers. Zo is het Jan Breydelstadion uitgerust met drie aparte zones voor supporters in een rolstoel. Deze zones zijn de Noord en de West, die elk een aparte ingang hebben voor andersvaliden. Daarnaast zijn er ook aangepaste toiletten voorzien.

 

Stewards, die een speciale opleiding gevolgd hebben, trachten hier de nodige aangepaste service en begeleiding te voorzien en staan steeds ter beschikking om de nodige hulp te verlenen.

 

Er werd ook gedacht aan de bezoekende ploegen, want ook voor hen zijn er aangepaste plaatsen voorzien in de Zuid-tribune. In totaal zijn er zo 75 plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers, de grootste capaciteit in de Pro League.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in