donderdag 2 september 2021 10:15

Negen A-kernspelers verlaten Club tijdens interlandbreak

Geen competitievoetbal dit weekend, wel een interlandbreak. Maandagochtend ruilden er negen spelers het Belfius Basecamp in voor een korte periode bij hun nationale ploeg. Tijd voor een overzichtje!

Beginnend doen we met onze eigen landgenoten want naast de gekende Rode Duivels levert Blauw-Zwart ook heel wat youngsters af aan de jeugdelftallen van België. Zo maken Cisse Sandra en Noah Mbamba zich op voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen de U19 van Portugal op vrijdag 3 september en eentje tegen Tsjechië op zondag 5 september.

Tibo Persyn, Ignace Van der Brempt, Senne Lammens & Charles De Ketelaere spelen dan weer hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd voor Euro 2023. Beginnen doen ze tegen Turkije op vrijdagavond om 20:00. Op maandag spelen ze nog een oefenpot tegen de U21 van Cercle Brugge.

Rode Duivels Brandon Mechele & Hans Vanaken ontmoeten Estland (donderdagavond 20:45), Tsjechië (zondagavond 20:45) en Wit-Rusland (20:45) in hun WK-kwalificatiecampagne. Simon Mignolet kreeg rust van de bondscoach om verder te revalideren van zijn knieblessure.

Eduard Sobol speelde gisteren al 82 minuten in z'n WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. Het werd 2-2. Zaterdagavond om 20:45 speelt Oekraïne nog tegen Frankrijk in diezelfde groep. Woensdagavond sluiten ze de interlandbreak af met een oefenwedstrijd tegen Tsjechië.

Veel succes boys!

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in