Ngonge en Fadiga motiveren deelnemers ‘Gezond Scoort!’

In het kader van het project ‘Gezond Scoort!’, georganiseerd door Club Brugge Foundation, kwamen vanmorgen 140 schoolkinderen uit het 5de en 6de leerjaar van scholen Wonderwijs en Zedelgem Dorp op bezoek in het Jan Breydelstadion. Na een gezond ontbijt ondertekenden de leerlingen een contract met enkele Clubspelers, met de belofte om gezonder te eten, voldoende te sporten en zeker niet te roken.

Gezond ontbijt in het Jan Breydelstadion

Na het ontbijt op de eerste verdieping van het Logegebouw werden spelers Cyril Ngonge en Noah Fadiga onder luid applaus verwelkomd. Vier kinderen kregen de kans om hen enkele vragen te stellen om zo meer te weten te komen over het gezonde levensstramien van de spelers. “De chef-kok maakt alles voor ons klaar en hij zorgt ervoor dat we gezond eten. Heel af en toe eten we iets ongezonds, maar het is heel belangrijk om een gezonde levensstijl te hanteren. Voldoende bewegen is daarbij ook een zeer cruciaal aspect”, aldus Noah Fadiga. Cyril Ngonge vulde zijn ploegmaat aan: “Zorg dat je elke dag ontbijt, eet veel fruit en groenten en drink voldoende water. Probeer ongezonde snacks en frisdranken te vermijden!". 

Sportlessen en rondleiding

Na de ceremonie met de spelers van Club Brugge kregen de leerlingen nog een rondleiding door het Jan Breydelstadion. In de rondleiding zaten speciaal voor deze dag nog enkele leuke sportieve activiteiten. Tegen de middag keerden de kinderen terug naar school met de spelersbus van Club Brugge, een unieke ervaring!

 

Opvolging door Club Brugge

In de komende twintig weken worden de leerlingen opgevolgd op diverse manieren. De leerlingen krijgen gezondheidstips van de spelers van Club Brugge via videoboodschappen. Daarnaast worden ze opgevolgd via extra sportlessen en sessies rond gezondheid op school. Tot slot stuurt Club Brugge ook fruitmanden op naar de verschillende scholen voor alle kinderen.

Gezond Scoort 2019
Ngonge en Fadiga motiveren deelnemers ‘Gezond Scoort!’
Ngonge en Fadiga motiveren deelnemers ‘Gezond Scoort!’
Text: 

Vanaf september 2019 zal het project 'Scoring for Health' van start gaan bij 7 voetbalclubs die lid zijn van EFDN, het Europees netwerk waar Club Brugge Foundation 'full member' van is. Chelsea FC, FK Sjachtar Donetsk, Feyenoord, Legia Warschau, Hapoel Tel Aviv, Brentford FC en Club Brugge zullen met dit 20-weken gezondheidsprogramma meer dan 3000 schoolkinderen aanmoedigen om een gezonde levensstijl op te nemen met de A-kern spelers als rolmodel.

 

Het programma dat van start gaat in september 2019 duurt 2,5 jaar en is gefinancierd door de organisatie Uefa Foundation for Children. De organisatie van een gezond ontbijt in het stadion, de opvolging van de leerlingen via videobooschappen van spelers en extra sportlessen op school door Club Brugge zijn de perfecte voorbereiding op het Europees project.

Related articles