vrijdag 9 februari 2018 13:00

No To Racism!

Zowel in het eerste elftal als in de jeugdploegen is Club een weerspiegeling van de samenleving met alle rassen en kleuren. Club Brugge distantieert zich dan ook uitdrukkelijk van elke vorm van discriminatie.

Regelmatig zijn ook onze spelers het mikpunt van spot en discriminatie. Blauw-Zwart heeft in België en zelfs in Europa altijd een voortrekkersrol gespeeld in de strijd tegen discriminatie. Met onze Foundation nemen we al tien jaar onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op in de gemeenschap, zowel lokaal, nationaal als grensoverschrijdend. In 2015 zorgde Club voor een Europese primeur door als eerste ploeg met de slogan “No To Racism” op de shirts te spelen. Als populairste ploeg van België vinden we het onze taak om deze rol te blijven vervullen.

 

Gisterenavond liepen onze spelers op met No Sweat/No Glory/No Racism op hun ‘Anthem Jacket’ geprint. Een slogan die veelvuldig voorkwam op de schermen in het stadion én die door 99% van onze supporters in het hart gedragen wordt. Club doet er alles aan om de uitzonderingen uit het stadion te weren. We hebben daarvoor in het verleden al supporters die zich discriminerend uitlieten geïdentificeerd en zelf stadionverbod opgelegd, in samenwerking met de politie en zullen dit ook in de toekomst blijven doen.

 

Discriminatie, van welke aard ook, is een maatschappelijk probleem, waar ook Club mee te maken krijgt. We willen dan ook oproepen om dit aan te pakken met vereende krachten, over clubkleuren heen en in heel de maatschappij.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in