zondag 24 januari 2021 17:15

Noa Lang: “Ik moet kunnen zwerven op het veld"

Noa Lang speelde alweer een dijk van een wedstrijd en was andermaal beslissend met twee assists. De jonge Nederlander krijgt van coach Clement de opdracht om te gaan zwerven op het veld en zo de vrije ruimtes te zoeken.

“Die vrijheid krijg ik van de trainer. Ik moet gewoon mijn eigen ruimtes zoeken, dan ben ik op mijn best. Ik ben niet de speler die aan de zijkant blijft staan, ik moet gewoon kunnen zwerven op het veld. Dan komen mijn kwaliteiten het meest naar boven. De eerste twintig minuten waren we echt de baas. We moesten gewoon die 2-0 maken, maar uit het niets stonden we opeens 1-2 achter. Ze waren gewoon twee keer voor de goal en het leer ging er twee keer in. Verder in de eerste helft hielden we wel de controle en waren we de bovenliggende partij. Met zo’n spits van hun is het ook gewoon lastig om te verdedigen. Tijdens de rust zeiden we tegen elkaar om zo gewoon door te gaan zoals in de eerste helft. En niet de kopjes te laten hangen. Dat hebben we in de tweede helft laten zien, dat we echt eenheid zijn.”

Noa Lang
Noa Lang

Noa Lang was verbaasd over zijn afgelegde afstand in deze wedstrijd. “Twaalf kilometer? Dat zag je op het einde. Het moet nog beter. Ik voelde mijn kuit al sinds de zeventigste minuut. Ik ben blij dat ik de negentig minuten heb volgemaakt. Dat gebeurt ook niet elke week. Ik voel me wel met de week sterker worden.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in