Noa Lang: “Staan terug waar we horen: bovenaan”

Noa Lang leverde een knappe assist af bij het doelpunt van Diatta in het begin van wedstrijd en lag met zijn hoekschop ook aan de basis van de goal van Rits. De jonge Nederlander zorgde continu voor beweging en daar had de Antwerpse verdediging het knap lastig mee.

Text: 

“We hebben goed gespeeld met heel het team. We waren scherp vanaf de eerste minuut. Ik kreeg veel ballen van mijn ploegmaats, ze zochten me veel op. Ik was beslissend, dat is het type dat ik ben. Als ik naar binnen kom, zoek ik altijd die bal bij de tweede paal. Ik ben blij dat die bal van Diatta binnen ging. Dit zijn drie hele belangrijke punten. We staan terug op de plek waar we horen: bovenaan. We zetten de tegenstanders nu op achterstand. Antwerp staat nu op acht punten. Dit is een heerlijk weekendje zo.”

Noa Lang
Noa Lang

Noa Lang heeft intussen zijn basisplaats beet en zorgt vooraan voor beweging en dreiging. “Die opdracht krijg ik ook van de trainer. Een beetje zwerven, een beetje mijn vrijheid zoeken. Tussen de linies komen en van daaruit wegdraaien of een steekpass geven of het spel verplaatsen. Zo’n speler ben ik. Ik merk wel dat het zwaarder is dan in Nederland, het is veel fysieker. Vandaag heb ik het ook weer gemerkt. Die Seck is een beest. Ik kreeg veel tikken, maar dat is goed voor me en dat hoort erbij. “ (KN)

Related articles