zaterdag 21 november 2020 22:45

Noa Lang bezorgt Club nipte zege tegen Kortrijk

Club Brugge heeft op eigen veld een nipte 1-0 zege behaald tegen KV Kortrijk. Blauw-Zwart beet zich lange tijd de tanden stuk op de bezoekende defensie, maar Noa Lang kroonde zich op het uur tot matchwinnaar met een heerlijk doelpunt.

Philippe Clement voerde drie wijzigingen door aan het team dat twee weken geleden won op KV Oostende. Door de afwezigheid van Sobol (corona) en Ricca (blessure) begon Charles De Ketelaere op de linkerflank. Centraal achterin verving Brandon Mechele Odilon Kossounou, terwijl voorin Youssouph Badji in de plaats kwam van Emmanuel Dennis. De Senegalees werd geflankeerd door Diatta en Lang.

Duelo entre Diatta y Ocansey
Duelo entre Diatta y Ocansey

Club begon snedig en voetbalde na vijf minuten een prima actie bij elkaar: Noa Lang sneed knap naar binnen, maar doelman Ilic redde zijn schot. Kort daarop probeerde Vormer het met een voorzet-schot, maar Badji kon zijn poging niet in doel verlengen. Even later ging een volley van De Ketelaere hoog over. Aan de overkant trok verdediger Sainsbury mee naar voren, maar Mignolet pareerde zijn knal met de vuisten.

Mata se deshace de Mboyo
Mata se deshace de Mboyo

KV Kortrijk plooide massaal terug, waardoor het voor de Bruggelingen moeilijk was om openingen te vinden. Blauw-Zwart speelde te traag en ontwikkelde alleen steriele druk. Kort voorbij het halfuur had Lang iets fraais in gedachten, maar zijn omhaal ging over. Daarna werd ook een schot van Badji afgeblokt. De beste kans viel kort voor de rust: na een teruglegger van Diatta mikte Vanaken het leer recht op Ilic.

Na de pauze gingen de Bruggelingen meteen op zoek naar een doelpunt. Het eerste gevaar kwam vanaf de rechterflank: Diatta gaf de bal laag voor doel, maar Badji kwam een teenlengte te kort om het leer binnen te duwen. Kort daarop volgde een nog betere kans: deze keer bediende Diatta Mats Rits, maar de Antwerpenaar mikte het leer recht op doelman Ilic.

Op het uur gooide Philippe Clement Michael Krmenčík in de ploeg en die lag meteen aan de basis van de openingsgoal. Na een scrimmage voor doel verlengde hij het leer tot bij Noa Lang en die trapte de 1-0 binnen met een knappe halve omhaal. Door dat doelpunt moesten de bezoekers uit hun egelstelling komen en kreeg Club meer ruimte. Twintig minuten voor tijd bediende Diatta Vormer, maar de Brugse kapitein kon zijn schot niet kadreren.

Noa Lang sentenció el partido
Noa Lang sentenció el partido

In de slotfase mochten ook Okereke en Kossounou nog invallen, maar de score veranderde niet meer. Kortrijk probeerde nog druk te zetten, maar de Bruggelingen kwamen niet in de problemen. Dankzij deze zege blijft Club aan de leiding. Dinsdag volgt al de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 13

Toeschouwers: geen – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Lothar D’hondt

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Simon Deli, Charles De Ketelaere – Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken – Krépin Diatta (81’ Odilon Kossounou), Youssouph Badji (59’ Michael Krmenčík), Noa Lang (76’ David Okereke). Bank: Ethan Horvath, Senne Lammens, Éder Balanta, Siebe Schrijvers, Emmanuel Dennis en Maxim De Cuyper. Coach: Philippe Clement.

KV Kortrijk: Marko Ilic – Gilles Dewaele, Lucas Rougeaux, Trent Sainsbury, Eric Ocansey (90’ Petar Golubovic) – Jovan Stojanovic (71’ Timothy Derijck), Hannes Van der Bruggen, Julien De Sart, Michiel Jonckheere (86’ Yani Van den Bossche) – Ilombe Mboyo, Pape Habib Gueye. Coach: Yves Vanderhaeghe.

Gele kaarten: Van der Bruggen, Jovanovic, Sainsbury.

Rode kaarten: geen

Doelpunt: 60’ Lang (1-0).

 

Tekst: Steven Floin

Club-KV Kortrijk 21-11-2020

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in