zaterdag 21 november 2020 23:15

Noa Lang: "Doelpunt op intuïtie"

Op het uur bracht Noa Lang Club verdiend op voorsprong met een knappe omhaal. Meteen ook de eindscore in deze West-Vlaamse thuisderby tegen KV Kortrijk. Het was al het derde doelpunt van de Nederlander in de competitie.

“Er was een voorzet van de rechterkant, Charles kopte de bal terug richting Michael. Die won zijn duel, de bal kwam voor mijn voeten en het enige wat ik eigenlijk dacht was die bal moet in het net. Ik ben blij dat het gelukt is. Het was een doelpunt op intuïtie. Ik had al een grote kans die ik moest afmaken in de eerste helft toen ik naar binnen dribbelde. Ik schoot te wild, ik moest gewoon mijn hoekje kiezen. Het laatste kwartier was ik een beetje onzichtbaar. We vielen als team ook een beetje weg. We begonnen wel goed en het eerste half uur hadden we de controle, maar het laatste kwartier hadden we het lastig. Toen raakten we het een beetje kwijt. Ze stonden gewoon stil in de zestien, dat zullen we vaker meemaken. Het is aan ons om niet zo statisch te zijn. We hebben dan meer diepgang nodig. Het was een lastige wedstrijd tegen een taaie tegenstander. We hebben de drie punten, dat is het enige wat telt. Het is zwaarbevochten en ik ben blij dat ik scoor en we zo eens winnen. Dat was nog niet gebeurd, hier op eigen veld zonder publiek. Winnen is winnen, dat maakt me niet uit.”

Noa Lang
Noa Lang

Dinsdag wacht al de Champions League-wedstrijd uit bij Dortmund. “Thuis hebben we wel 3-0 verloren, maar we hebben bij vlagen laten zien dat we ook een goed voetballend team zijn. Dat we ons met momenten kunnen meten met een grote ploeg als Borussia Dortmund. Die 3-0 was wat geflatteerd. Het is aan ons om het dinsdag te laten zien. Zonde dat het in een leeg stadion zal zijn. Dat zijn de wedstrijden waarvoor je het doet, vooral in zo’n stadion. Het feit dat er geen supporters zullen zijn is misschien goed voor ons. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zei Cruijff altijd. We gaan in elk geval naar daar om te proberen punten te pakken.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in