zaterdag 5 december 2020 22:45

Okereke bezorgt Club 1-0 zege tegen STVV

Club Brugge heeft op eigen veld een nipte 1-0 zege behaald tegen Sint-Truiden. Invaller David Okereke scoorde het enige doelpunt van de partij. Dankzij deze zege klimt Blauw-Zwart (voorlopig) terug naar de eerste plaats in de Jupiler Pro League.

Met het oog op de wedstrijd van komende dinsdag tegen Lazio Roma gunde Philippe Clement enkele sterkhouders rust. Zo begon onder meer Clinton Mata op de bank. Zijn plaats achterin werd ingenomen door Ignace Van der Brempt. Op de linkerflank kwam Eduard Sobol in de plaats van Ricca. Ook Hans Vanaken zou normaal gezien rust krijgen, maar aangezien Ruud Vormer in extremis moest afhaken met last aan de buik verscheen de Gouden Schoen alsnog aan de aftrap.

Ignace Van der Brempt fue titular
Ignace Van der Brempt fue titular

Bij STVV was coach Muscat pas ontslagen, waardoor interim-coach Stef Van Winckel de honneurs waarnam. Blauw-Zwart begon gretig, maar de bezoekers plooiden massaal terug waardoor Club op een muur botste. De eerste dreiging kwam van Sobol, maar na een knappe dribbel kon de Oekraïner doelman Schmidt niet verschalken. Even later kon Lang net geen ploegmaat bereiken, terwijl ook Vanaken niet bij een teruglegger van Rits kon. Aan de overkant moest Mignolet redding brengen op een schot richting korte hoek van Nazon.

Hans Vanaken no logró marcar
Hans Vanaken no logró marcar

De Bruggelingen kampeerden voortdurend op de helft van STVV, maar speelden te traag waardoor het niet lukte om de Kanaries uit verband te spelen. Afstandsschoten van Dennis en Sobol leverden niets op, terwijl een poging van Rits kracht miste om doelman Schmidt in verlegenheid te brengen. Het waren uiteindelijk nog de bezoekers die het dichtste bij een doelpunt kwamen: een knal van Suzuki ging over, terwijl Mignolet alles uit de kast moest halen om een vrije trap van Pol Garcia uit zijn doelvlak te ranselen.

Bij het begin van de tweede helft was de eerste kans voor Noa Lang, maar het schot van de Nederlander ging voorlangs. Even later kon Dennis een voorzet van De Ketelaere niet verzilveren. Dat was meteen het laatste wapenfeit van de Nigeriaan, die werd vervangen door zijn landgenoot Okereke. Dat bleek een gouden wissel, want enkele minuten later speelde Lang knap Okereke vrij en die schoof de 1-0 in doel.

De bezoekers moesten nu wel uit hun egelstelling komen, waardoor Club meer ruimte kreeg. Zo begon De Ketelaere vanop de middellijn aan een geweldige dribbel, maar hij kon net niet besluiten. Kort daarop kwamen de Bruggelingen tot drie keer toe dicht bij de 2-0: Vanaken stootte eerst op doelman Schmidt en mikte daarna het leer net naast, terwijl een poging van Rits eveneens werd gepareerd door Schmidt.

David Okereke sentenció el partido
David Okereke sentenció el partido

In de slotfase bleef Blauw-Zwart de match controleren. Sint-Truiden kon geen vuist meer maken en kwam niet verder dan een kopbal van Suzuki, die makkelijk gepakt werd door Mignolet. De 1-0 bleef op het bord, ondanks kansen voor Okereke en Lang, die allebei hun pogingen niet konden kadreren. Dankzij deze overwinning klimt Club Brugge (voorlopig) weer naar de leidersplaats.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 15

Toeschouwers: geen – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Bert Put

Club Brugge: Simon Mignolet – Ignace Van der Brempt (80’ Clinton Mata), Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Eduard Sobol – Mats Rits, Éder Balanta, Hans Vanaken (70’ Siebe Schrijvers) – Emmanuel Dennis (54’ David Okereke), Charles De Ketelaere, Noa Lang. Bank: Ethan Horvath, Michael Krmenčík, Federico Ricca en Youssouph Badji. Coach: Philippe Clement.

STVV: Daniel Schmidt – Wolke Janssens (70’ Keito Nakamura), Jonathan Buatu, Maximiliano Caufriez, Pol Garcia, Liberato Cacace – Mory Konaté (70’ Chris Durkin), Samuel Asamoah (76’ Oleksandr Filippov), Steve De Ridder - Duckens Nazon, Yuma Suzuki. Coach: Stef Van Winckel.

Gele kaarten: Konaté.

Rode kaarten: geen

Doelpunt: 57’ Okereke (1-0).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - STVV 05-12-2020

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in