Onder de loep - Racing Genk

Zondag speelt Club een cruciale thuismatch tegen Racing Genk, die bij eventuele winst kampioen wordt. We nemen de statistieken van dit seizoen erbij en zetten de opmerkelijkste zaken van onze tegenstander in de kijker.

Scherpe Samatta

Mbwana Samatta maakt furore dit seizoen. Samen met Hamdi Harbaoui staat hij bovenaan de topschutterstand met 23 goals in 35 matchen. Met 84 schoten en een accuraatheid van 49,4% is hij dodelijk efficiënt. Meer dan een kwart van zijn schoten laten de netten trillen. Naast zijn efficiëntie is hij ook beslissend voor Racing Genk. Hij scoort zowel als eerste én als laatste voor de ploeg. Niemand bij de Genkies doet beter. Als invaller weet hij ook de weg naar doel te vinden. Hij wist drie keer te scoren uit twee invalbeurten, waarvan één goal die de match definitief besliste.

Niet te plooien

Racing Genk weet de wedstrijd snel naar zich toe te trekken. Het scoorde 25 keer als team het eerste doelpunt. Samen met Club Brugge het meest van de competitie. 19 keer behield het de voorsprong, 6 keer eindigde de wedstrijd op een gelijkspel. Geen enkele keer gaf het de wedstrijd nog uit handen, uitzonderlijk. Wanneer de tegenstander als eerste scoorde, dan verloor Genk maar 40% van hun matchen. De helft van de matchen waarin ze op achterstand kwamen, wonnen ze zelfs.

Spelers in de luwte

Genk is ook defensief heel sterk. Tal van aanvallen vloeien voort uit ballen die gerecupereerd worden. Maehle, Heynen en Malinovski winnen uitzonderlijk veel tackles. Zo creëert Genk veel gevaar in de tegenaanval. Creatie wordt verzorgd door spelers als Heynen en Berge, die meer kansen creëren dan dat ze zelf op goal schieten.

Related articles