Visual menu

woensdag 15 mei 2019 18:00

Onder de loep - Standard de Liège

Op de voorlaatste speeldag trekt Club naar Sclessin. De Rouches begonnen uitstekend met 6 op 6, maar verloren 5 van de 6 volgende wedstrijden. We kijken naar hoe een sterk veranderd Standard morgen voor de dag kan komen.

STOFZUIGER CIMIROT

Zoals Razvan Marin heerst over het aanvallende deel van het middenveld, regeert Gojko Cimirot over het defensieve. Met 44 tackles en 43 blocks in deze competitie neemt hij de rol als ‘stofzuiger’ op bij Standard. Met 1 gele kaart is hij ook een efficiënte en stijlrijke verdedigende middenvelder. Niet alleen zijn verdedigende kwaliteiten zijn puik, het spel verdelen kan hij ook. Cimirot deelt per match gemiddeld 56,5 passen uit met een slaagpercentage van 88,5%! Als verdedigende middenvelder is hij logischerwijze minder aanwezig in het ‘final third’. Maar wanneer Cimirot er is, dan komen zijn passen in 84,3 % van de gevallen aan.

IEDEREEN GEVAARLIJK

De Luikenaars hebben geen speler in de top 10 van de topschutterstand lopen. Renaud Émond valt er net buiten op de elfde plaats. Dit valt te verklaren door te kijken naar de laatste doelpuntenmakers. 9 verschillende spelers zorgden voor de laatste 10 Luikse goals. Bastien, Lestienne, Carcela, Vanheusden, Marin, Emond, Djenepo, Cavanda en Laifis waren de doelpuntenmakers. Enkel Marin scoorde twee keer. De focus van de Brugse verdediging ligt dus niet op één of twee uitblinkers. Iedereen zorgt voor gevaar bij Standard.

SHOOT AGAIN

Standard komt moeilijker aan doelpunten in de laatste maand. Het gebrek aan wedstrijdfitte spitsen speelt daar zeker in mee. Wel zien we dat de Rouches per match meer schoten afvuurden in mei (16,5 tegenover een gemiddelde van 14,5 over het hele seizoen). Daarnaast zien we wel dat het op Sclessin gevaarlijk blijft voor de tegenstander. Dit seizoen scoort Standard gemiddeld 0,5 goals meer per match in eigen huis.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in