Openda schittert voor Belgische U19, debuut voor Diatta

Het internationale voetbal levert ook dit weekend enkele leuke wedstrijden op. Zo debuteerde Krépin Diatta dit weekend voor Senegal en blijft Loïs Openda scoren aan de lopende band bij de Belgische U19.

Na de 2-2 tegen Italië, waar Openda beide doelpunten scoorde vanop de stip, moest België in de elitegroep het opnemen tegen Servië, dat in zijn eerste wedstrijd gelijkspeelde tegen Oekraïne. Openda startte samen met Cyril Ngonge, Brandon Baiye en beloften Brendan Schoonbaert en Nick Shinton in de basis en zorgde net voor rust voor de openingstreffer vanop de stip. Op het uur deed de jonge spits er nog eentje bij, waarna de zege binnen was voor de jonge Belgen. België staat nu op de tweede plaats in groep 7 door een minder doelsaldo dan Italië, dat met 3-1 won van Oekraïne. Dinsdag volgt de laatste wedstrijd tegen Oekraïne.

 

Ook Krépin Diatta beleefde een dag om nooit meer te vergeten. Bij zijn eerste selectie voor de nationale ploeg van Senegal, begon hij meteen in de basis tegen Madagascar. Vanop de 10 leverde hij mee de aanvallende inspanningen die Mbaye Niang naar een doelpunt in elke helft leidden. Diatta mocht een kwartier voor tijd naar de kant en zag de Senegalezen niet meer in de problemen komen. Senegal is nu met zekerheid gekwalificeerd voor de Africa Cup of Nations.

Related articles