donderdag 21 maart 2019 10:00

Openda scoort 2 keer voor Belgische U19

Woensdag begon de interlandperiode met 3 wedstrijden voor in totaal 5 Brugse internationals. Lees hier hoe de Belgische U19, U21 en de Nigeriaanse U23 het deden.

De Belgische beloften gingen nipt onderuit in hun vriendschappelijke match tegen Denemarken met 3-2. Schrijvers en Cools begonnen in de basis. De eerste helft bleef quasi kansloos tot Valentin een verloren steekbal van Schrijvers knullig in eigen doel werkte. Nog geen twee minuten later stond het 0-2 na een goal van Amuzu. Aan de rust haalde bondscoach Walem maar liefst 7 spelers naar de kant, waaronder Cools. De tweede helft was nauwelijks begonnen als Denemarken de aansluitingstreffer scoorde. In de 60e minuut mocht Schrijvers gaan rusten. De Belgische beloften leken zegezeker tot de Denen in de toegevoegde tijd met twee goals de overwinning naar zich toe trokken.

Ook de Belgische U19, met Openda in de basis, moesten gisteren aan de bak. Ze openden de eliteronde, de laatste fase voor het EK U19 in Armenië, met een 2-2 gelijkspel tegen Italië. Openda nam de twee Belgische goals voor zijn rekening. In de 90e minuut werd Openda vervangen door zijn Brugse collega Ngonge.

Ten slotte startte Dennis in de basis bij de U23 van Nigeria. De Nigerianen verloren hun match ongelukkig met 2-0 tegen Libië. Nadat hun keeper rood kreeg, werd Dennis nog voor rust gewisseld voor de tweede doelman.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in