Visual menu

donderdag 13 juni 2019 18:30

Opleiding en innovatie kernwoorden in nieuwe staf Club Brugge

Club Brugge stelt vandaag zijn nieuwe technische staf voor die volgende week de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal aanvatten in het Belfius Basecamp. Naast de prestaties van het eerste elftal zal de technische staf een duidelijke focus op het opleidingsverhaal én het Clublab hebben. Hiervoor werd een gebalanceerde technische staf samengesteld met ervaring, ambitie en heel veel know-how. Maak hieronder kennis met Team Clement.

Hoofdcoach wordt zoals eerder aangekondigd Philippe Clement. Clement (45) was eerder al actief bij Club als speler, hij werd er twee keer landskampioen en won drie keer de beker van België. Hij vervolgde zijn parcours bij Blauw-Zwart als assistent-trainer. Ook toen werd zijn inzet bekroond met een titel en een beker. Het voorbije voetbalseizoen werd hij als hoofdcoach landskampioen met KRC Genk. Clement was bij Club eerder beloftencoach én assistent-coach en is dus een perfect aanspreekpunt voor onze Academy. 
 

Philippe Clement zal worden bijgestaan door twee assistenten waarmee hij eerder samenwerkte. Johan Van Rumst en Jonas Ivens. Van Rumst (41) werkte samen met Clement bij Waasland-Beveren en KRC Genk. De Lokeraar was als speler actief bij onder andere KV Oostende en Eendracht Aalst.

 

Ook Jonas Ivens (34) werkte eerder al samen met Clement bij Waasland-Beveren. De ex-verdediger was als speler ondermeer actief bij KV Mechelen en FC Groningen, waar hij samenspeelde met ondermeer Virgil Van Dijk.

 

Vanuit het Belfius Basecamp zal Club ook zijn Clublab onder leiding van Sport Scientist Dieter Deprez verder uitbouwen. Club wil ook hier verder inzetten op innovatie. Physical coach blijft Eddie Rob. Rob (49) was ook het voorbije seizoen actief als physical coach vanuit het ClubLab. Hij krijgt in datzelfde Clublab versterking van Video én Performance analist John Bessell (41). Met Bessell haalt Club een grote naam uit de hockey-wereld aan boord. Bessel was eerder performance analist voor zowel de Australische, de Ierse als de Belgische nationale hockeyploeg. Hij vergaarde in die functie een expertise in dé data-drivensport bij uitstek. Een expertise die zeer welkom is in het Clublab.

 

Ook Carl Hoefkens vervoegt de staf van de A-kern. Als talentcoach zal hij als specifieke taak het begeleiden van jonge talenten in het Belfius Basecamp hebben. Hoefkens (40) was vorig jaar actief als coach bij de Brugse beloften. Als speler was de 22-voudige Rode Duivel actief bij Club van 2009 tot 2013. Hij speelde ook voor ondermeer Stoke City en West Bromwich Albion.

 

Tim Smolders (38) versterkt de staf van de Brugse beloften. Hij wordt er assistent van Rik De Mil (37). Smolders was voordien actief als assistent van Jacky Mathijssen bij de Belgische U19. De Maldegemnaar stroomde door uit de Brugse jeugdopleiding en speelde van 1999 tot 2004 in de A-kern.

 

Maarten Martens (34) blijft coach van de U18. Timmy Simons (42) tenslotte gaat aan de slag bij de U16 op de site Jan Breydel. Hij zal vanuit die rol mee het groeitraject van jeugdspelers begeleiden en de link tussen Jan Breydel en de site Knokke-Heist op zich nemen.

 

Philippe Clement: “Met Johan Van Rumst en Jonas Ivens versterken we de staf met twee assistenten die ik goed ken. Bovendien hebben zowel Johan als Jonas het Club Brugge DNA in zich. Ik ken ze als harde werkers die alles zullen doen voor deze Club. Beiden zullen mee focussen op de individuele ontwikkeling van spelers, wat zeer belangrijk is in het nieuwe project in Knokke. Met de nieuwe functie van Timmy Simons investeren we in de verdere uitbouw van onze academy. Als hoofdtrainer bij de U16 zal hij cruciaal zijn in de ontwikkeling van jonge spelers en als verbindingsman tussen de site Jan Breydel en het Belfius Basecamp. De aanstelling van Timmy is een duidelijk signaal naar het belang van de jeugd en de uitbouw van Club naar de toekomst toe.

Timmy Simons: " Het begeleiden van jonge talenten in hun stappen richting profvoetbal is een zeer interessante uitdaging voor mij. Nadat ik vorig seizoen een ondersteunende rol kon spelen in het eerste elftal wou ik dit seizoen zelf de teugels in handen nemen, wat belangrijk is in mijn ontwikkeling als coach. Die kans krijg ik nu met de U16 van Club. Bovendien kijk ik er naar uit om bij te dragen aan het ambitieuze plan van Club Brugge betreffende doorstroming naar het eerste elftal."

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in