donderdag 8 maart 2018 12:00

Pascal ‘Broere’ Plovie krijgt twee nieuwe knieën

Materiaalman Pascal Plovie krijgt de komende weken twee nieuwe knieën. Zo wil de oud-speler van Club komaf maken met een reeks zware (knie)-blessures die hem de voorbije maanden heel wat last opleverden. “Ik ben al 22 jaar op de sukkel”, blikt Plovie vooruit.

Op 9 en 21 maart worden de twee nieuwe knieën gestoken en dat was nodig. “Ik zag tijdens mijn loopbaan nog nooit zo’n kapotte knieën”, gaf de chirurg bij de laatste consultatie mee aan Pascal Plovie. “De pijn moet de afgelopen jaren niet te harden geweest zijn.”

 

Waarom Plovie zo lang wachtte om zijn knieën te behandelen, is volgens hem simpel uit te leggen. “Club Brugge is m’n leven, de ploeg van mijn hart”, zegt hij overtuigend. “Ik ben nu ongeveer 18 jaar materiaalman en in al die tijd kon ik het niet over mijn hart krijgen een training of wedstrijd aan mij voorbij te laten gaan. Zo was er tijdens het seizoen nooit tijd voor een operatie en ging in het tussenseizoen alle aandacht naar de voorbereiding van het volgende seizoen.”

 

“Doordat Club dit jaar geen Bekerfinale speelt en er ook geen stage gepland is voor de Play-Offs, leek de tijd nu rijp. En dat is een opluchting. De chirurg verzekerde me wel dat ik niet te lang afwezig zal zijn. Enkel de wedstrijd op Sint-Truiden en misschien ook de eerste wedstrijd van de Play-Offs moet ik aan me laten voorbijgaan. Maar mijn assistenten Michel Dierings en Herman Brughmans zijn ondertussen meer dan bekwaam genoeg om het even over te nemen (knipoog). Nadien zal ik voor de eindsprint alvast meer dan fit genoeg zijn, hopelijk mag ik me eind mei nog eens helemaal laten gaan in de Brugse binnenstad…”

 

Voor de jongere fans, een overzicht van de vele blessures die Plovie tijdens zijn carrière opliep:

  • Op 16-jarige leeftijd gescheurde kruisbanden van de linkerknie
  • Een kraakbeen- en meniscusletsel enkele jaren later
  • Eind jaren tachtig : een ingreep aan de buik- en liesspieren
  • Ook de kruisbanden van de rechterknie werden eind de jaren tachtig tweemaal geopereerd
  • Marco Van Basten bezorgde Pascal tijdens de Europese thuiswedstrijd tegen AC Milan (1990) een oog- en kaakbeenbreuk op en drie gebroken tanden
  • Een rechter scheen- en kuitbeenbeenbreuk na een tackle van Gilles De Bilde en een half jaar zware reumaklachten zorgden ervoor dat Plovie op 31-jarige leeftijd zijn profcarrière moest stopzetten.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in