Percy Tau: “Blij met het resultaat en de manier waarop”

Percy Tau kreeg voorin de voorkeur op David Okereke en stelde niet teleur. De Zuid-Afrikaan voetbalde de paars-witte verdediging enkele keren op een hoopje, al kon hij zijn sterke partij niet bekronen met een doelpunt.

Text: 

“Ik ben heel blij met het resultaat en ook met de manier waarop”, begon de Zuid-Afrikaan zijn wedstrijdanalyse. “We creëerden heel wat kansen, werkten er ook heel hard voor en ik was dan ook verrast dat het maar 1-1 stond bij de rust. Onze tactiek was om Anderlecht meteen bij de keel te grijpen en dat lukte vrij aardig. Volledig tegen het spel in konden zij dan nog de score openen, maar gelukkig voor ons konden we quasi onmiddellijk tegenscoren. We bleven hoog druk zetten zodat zij niet in hun spel konden komen.”

Percy Tau
Percy Tau

Club bleef ook na de pauze een verschroeiend tempo aanhouden, waardoor de kansen bleven komen. “Ik vind dat dit Anderlecht deed wat het kon, maar doordat we zeer hoog druk zetten, kwamen zij bijna nooit tot een vloeiende aanval. Het was duidelijk dat dat wij op tactisch vlak de betere waren, alleen vergaten wij de vele kansen af te maken. Jullie zeggen dat er een groot verschil was tussen beide ploegen, maar op het veld ben ik danig geconcentreerd op mijn spel dat ik daar eigenlijk niet op lette. Ik was uiteraard heel blij dat ik nog een keer aan de aftrap verscheen, maar voor alle aanvallers bij Club geldt de regel dat je op ieder moment klaar moet zijn. Ik denk dat mij dat vrij aardig gelukt is.” (FDC)

Related articles