Visual menu

maandag 5 augustus 2019 15:45

Persconferentie met Ruud Vormer en Philippe Clement voor #CluDyn

Daags voor de wedstrijd tegen Dynamo Kiev was er aardig wat volk te bespeuren in de persruimte in het Belfius Basecamp. Ruud Vormer en coach Philippe Clement antwoorden op alle vragen. Onder meer de wedstrijd tegen Kiev, de UCL-loting en onze nieuwste aanwinst Simon Mignolet kwamen aan bod.

…OVER SIMON MIGNOLET

Ruud Vormer: “Vernieuwing in een team is belangrijk. Met Simon erbij staan we er echt heel goed voor. Het is een doelman met veel ervaring in de Premier League. Ik denk niet dat veel mensen dit hadden verwacht, ik zelf ook niet. Heel knap werk.”

 

Philippe Clement: “Of ik verrast ben over Simon transfer? Nee, helemaal niet. We werken hier bij Club elke dag samen aan verschillende dossiers. Je verwacht natuurlijk niet meteen dat je zo’n transfer kan realiseren maar als het zover is, moet je gewoon snel handelen. Simon wil gewoon heel graag spelen. Hij had elders ook andere mogelijkheden, inclusief een hoger loon en een basisplaats. Dat hij kiest voor Club Brugge, toont alleen maar zijn ambitie om bij ons elke dag het beste van zichzelf te geven op het veld.” 
 

…OVER DYNAMO KIEV

Ruud Vormer: “Deze voormiddag hebben we met de volledige ploeg beelden van Dynamo Kiev bekeken. Ik zag een dynamisch team met veel jonge spelers. We zullen morgen top moeten zijn om te winnen. We hebben ook twee goede wedstrijden gespeeld, wel tegen teams van een ander niveau. Ik hoop dat we er klaar voor zijn, maar ik had alvast een heel goed gevoel op training.”

 

Philippe Clement: “We hebben een heel goed beeld van Kiev. Deze ochtend was er nog een teammeeting waarbij Eduard Sobol, die lang actief was in de Oekraïense eerste klasse, een goede assistent was. Hij beaamde ook alleen maar dat alles wat ik vertelde klopte. Ik ben blij dat ik alvast geslaagd ben voor dat examen (lacht).”

...OVER ETHAN HORVATH

Philippe Clement: “Ik heb heel veel vertrouwen in Ethan en heb hem meteen op de hoogte gebracht. Het is een jongen met potentieel, die nog heel veel kan groeien. Op een bepaald komt er een kans op de markt en is het lastig om knopen door te hakken. Dat zijn nu eenmaal zaken die bij het profvoetbal horen, elke keer moet je keihard strijden voor je plaats. Maar Ethan is professioneel omgegaan met de situatie, het is een doelman waarop je altijd kan rekenen.”

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in