Philippe Clement: “In de eerste helft waren we onbestaande”

Club Brugge verloor de bekerfinale tegen Antwerp en kon dus niet de dubbel pakken. Philippe Clement baalde enorm, maar toonde zich wel groot in het verlies.

Text: 

“In de eerste helft waren we onbestaande. Antwerp kwam ook op voorsprong en had bij de rust zelfs meer kunnen voorstaan. Daar hebben ze de beker gewonnen. We zijn maanden bezig geweest met die dubbel en wilden er 200 honderd procent invliegen in elk duel en elke actie. Dat was in de eerste helft echter niet het geval. Bovendien werden er veel foute keuzes gemaakt. Ik heb me heel kwaad gemaakt tijdens de rust. Daarna hebben we ons herpakt, maar de gelijkmaker scoren lukte niet. We waren in de eerste helft niet goed genoeg om recht te hebben op de beker. Proficiat dus aan Antwerp. Ik heb mijn collega Ivan Leko intussen al gefeliciteerd.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Blauw-Zwart was torenhoog favoriet voor de bekerfinale en dus is de ontgoocheling dubbel zo groot. “Het is altijd gevaarlijk na een jaar waarin je kampioen speelt. Je ziet dat veel ploegen het seizoen daarna moeilijker hebben. Het is dan soms vijf procent minder in de hoofdjes, maar net daar schuilt het gevaar. We zijn er volop aan het hameren om altijd honderd procent top te zijn. Sommige van mijn spelers zijn nu razend, maar je moet niet razend zijn met woorden, maar wel door dingen te laten zien op het veld. Dat zag ik wel in de tweede helft. Het is een fantastisch seizoen geweest, maar het had nog mooier kunnen zijn met die dubbel.” (SF/VL)

Related articles