Philippe Clement: “Antwerp was efficiënter”

Philippe Clement zag zijn team voor het eerst dit seizoen verliezen in de competitie. Club kwam nochtans eerst op voorsprong, maar na de pauze incasseerde het nog twee tegendoelpunten.

Text: 

“Ik ben teleurgesteld om voor de eerste keer te verliezen”, aldus Clement. “Het was nochtans niet nodig, want we hebben van in het begin de match in handen genomen. We wisten dat het een heel agressieve tegenstander is, zowel op als naast het veld. Ik heb mijn spelers daar zo goed mogelijk op proberen voorbereiden. We kwamen ook op voorsprong, maar moesten daarna door omstandigheden naar binnen. Dat is uiteraard niet leuk. Daarna komen we buiten en is het spijtig dat we even later een strafschop tegen krijgen. Iedereen zegt mij dat het geen penalty is, maar ik heb geen beelden gezien. Ik had zelf het idee dat Mbokani de penalty zocht, maar het is moeilijk om te oordelen. Ik doe daarom een oproep dat we van de Pro League eerst naar de beelden kunnen kijken, zodat we op de persconferentie een objectieve reactie kunnen geven.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Club slikte in een kwartier tijd twee tegengoals en herstelde niet meer van die opdoffer. “Antwerp is efficiënter geweest. We verliezen drie punten en dat is jammer, want we hadden minstens een punt verdiend. Of de Champions League begint te wegen? Ja, dat is zo, want door die snelle opeenvolging van wedstrijden ontbreekt het af en toe aan frisheid. Toch mag dat geen excuus zijn. We hebben immers een kern gemaakt om elke drie dagen te kunnen spelen. Vandaar dat we ook af en toe roteren. Maar als je na vijftien wedstrijden één keer verliest, dan is dat niet slecht. Bovendien weet de groep heel goed dat we aan een marathon bezig zijn en niet aan een sprint. We wisten dat vroeg of laat het moment zou komen dat we eens zouden verliezen. Jammer dat het nu is in een match waarin we meer kansen hadden dan de tegenstander, maar dat kan gebeuren. Antwerp is in elk geval een sterke ploeg. Dit team zal meestrijden voor de titel. Ik kom uit deze stad, dus ik weet wat er hier leeft.” (SF)

Related articles