Philippe Clement: “Blij dat mijn groep niet is gaan twijfelen”

Philippe Clement zag zijn team het nieuwe jaar uitstekend beginnen. Club kwam wel op achterstand, maar de Bruggelingen konden daarna de rug rechten en via Hans Vanaken een verdiende overwinning pakken tegen Anderlecht.

Text: 

“In de beginfase zagen we een Anderlecht dat heel hongerig was, heel gretig, met veel hoge druk. Tijdens de eerste twintig minuten hadden we het moeilijk op de rechterflank. De opdrachten werd niet goed uitgevoerd, aangezien de samenwerking tussen Dennis en Kossounou niet goed verliep. Odilon heeft al veel goede matchen gespeeld, maar het blijft een verhaal van op en af. Dat is ook normaal bij jongens van achttien jaar. Vandaag maakte hij niet altijd de goede keuzes en verliep de communicatie met de speler voor hem niet goed. Daarom heb ik na verloop van tijd Siebe Schrijvers daar gezet om zo meer coaching te hebben. Na de rust is Dion Cools dan achterin gaan spelen en hadden we de volledige controle. Ik ben vooral heel blij dat mijn groep niet is gaan twijfelen na die achterstand. Ze hebben daarentegen nog een tandje bijgestoken en verdiend de zege afgedwongen.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Man van de match was uiteraard Hans Vanaken: eerst zorgde de Gouden Schoen met een heerlijke goal voor de gelijkmaker en tien minuten voor tijd bezorgde hij Club met zijn tweede goal alsnog de overwinning. “Hans is een exceptioneel talent. Het is ook niet voor niets dat hij die tweede Gouden Schoen gewonnen heeft. Op het moment dat hij trapt denk je niet dat die bal zal binnengaan, maar het was echt een fantastische goal. Als zo’n doelpunten in een grote competitie vallen, dan wordt er weken over gesproken en gaan de beelden de hele wereld rond.” (SF)

Related articles