Philippe Clement: “Blij dat spelers veel hebben teruggegeven aan de fans”

Club Brugge pakte tegen Waasland-Beveren zijn eerste thuiszege van het seizoen. De terugkeer van de Clubfans ontroerde Philippe Clement en dus was de coach enorm blij dat zijn team de fans kon verwennen met vier goals.

Text: 

“Ik zit intussen dertig jaar in het profvoetbal en in die periode zijn er altijd belangrijke momenten die je onthoudt. De match van vandaag is sowieso iets dat ik mijn hele leven zal onthouden. Na de opwarming begonnen onze fans de traditionele Clubliederen te zingen en dat ontroerde me. Het was een heel rare beleving en er begonnen zelfs tranen te vloeien. Maar ik mocht dat niet tonen, want ik moest mijn spelers op scherp zetten voor de match. Ik ben dan ook erg blij dat mijn spelers vandaag veel hebben teruggegeven aan de fans. Die wisselwerking is immers heel belangrijk.”

Philippe Clement
Philippe Clement

De Clubspelers toonden zich erg gretig en pakten een verdiende 4-1 zege. “Ik heb een goed collectief gezien en een goede reactie na dat tegendoelpunt. Het was de eerste keer dat Beveren aan ons doel kwam en die bal ging meteen binnen. Dan denk je: godverdomme, het zal toch niet waar zijn. Maar mijn spelers zijn kalm gebleven. Aan de rust heb ik dan ook gevraagd om niet op hun lauweren te rusten en te blijven voortdoen om de fans te verwennen.”

 

Dat laatste is alleszins goed gelukt, want de blauw-zwarte fans toonden zich heel enthousiast. “Toen ze er niet bij waren, probeerden we niet bezig te zijn met hun afwezigheid. Je probeert dat van je af te schuiven, maar als je vandaag die enthousiaste fans ziet… Het is voor die dingen dat je het doet. Voetballers zijn de moderne gladiatoren. Dat is zoals je de Rolling Stones laat optreden voor honderdduizend mensen in plaats van vijf mensen. Dat is ook een gigantisch verschil. Wie vandaag mijn Mick Jagger was? Ik denk dat Dennis het meeste Mick Jagger gehalte heeft, dat is altijd zo. Hij was vandaag de uitblinker, maar ik denk dat heel veel jongens een goede match gespeeld hebben. De drie invallers zijn eveneens scherp ingekomen en ook de andere jongens op de bank zijn heel gretig. Ik kijk uit naar de maand oktober waarin we om de drie dagen spelen. Dan kunnen we roteren en kan iedereen aan zijn trekken komen.” (SF)

Related articles