zondag 1 augustus 2021 17:45

Philippe Clement: “Blij met de 3 punten, maar ook lessen trekken uit eerste helft”

Coach Philippe Clement besefte na afloop van de match tegen Union dat Club Brugge goed weg kwam met de 3 punten.

“Het is vandaag een wedstrijd waarbij Union in de eerste helft heel sterk was, maar dat wisten we en zagen we ook vorige week en vorig seizoen. Ze brengen heel veel enthousiasme, drive, verticaal spel. Ze zijn sterk in de duels en spelen met veel positieve agressiviteit en heel veel zin. Dat is ook logisch na 48 jaar niet meer in Eerste Klasse gespeeld te hebben. Ze hebben daarbovenop ook een coach met heel veel kwaliteiten, dus we wisten dat het een heel moeilijke verplaatsing zou zijn. Dat zal ook blijken de komende maanden voor alle ploegen die naar hier moeten komen.

Maar van onze kant was het ook te weinig. Te weinig druk en agressiviteit. Ondanks de waarschuwing vooraf had ik toch de indruk dat sommige spelers schrokken van wat er aan de overkant stond. Dan is het echter wel goed om die reactie in de tweede helft te zien en ik vind dat we dan wel de dominantie genomen hebben en de beste kansen gecreëerd hebben. Als je puur mathematisch naar de stats van deze wedstrijd kijkt, dan moest dit eigenlijk een gelijkspel zijn. Uiteraard ben je dan blij als je met de 3 punten naar huis kan gaan, maar we moeten lessen pakken uit die eerste helft.”

De coach wou ook nog een woordje kwijt over de terugkeer van zijn doelman Simon Mignolet. “Het is natuurlijk niet evident na een tijd afwezig te zijn en geen oefenmatchen te hebben gespeeld, maar hij heeft wel het voordeel van zijn ervaring. Dat zie je ook direct dat hij de wedstrijd goed leest. Hij is fit en heeft zich heel goed verzorgd. Simon heeft ook heel hard gewerkt om uit de blessure te geraken en hij heeft nu weer meteen kwaliteit getoond. Net zoals de voorbije weken wil ik echter wederom benadrukken dat Senne Lammens het ook fantastisch heeft gedaan. Het is een luxe om met 3 (ook Shinton) goede keepers te zitten en dat gaan we dit seizoen zeker nodig hebben”, besluit de coach van Club Brugge. (TM)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in