Philippe Clement: “Blij met de discipline van mijn groep”

Club Brugge kon dan wel niet winnen van Charleroi, maar het was vooral na de rust wel dominant. Philippe Clement kon vrede nemen met het gelijkspel, al betreurde hij wel het afgekeurde doelpunt.

Text: 

“Ik ben tevreden over wat mijn groep vandaag gebracht heeft. Je weet dat Charleroi een heel sterk blok is, met maar 18 tegendoelpunten. Na een kwartier hebben we de match in handen genomen, maar we kwamen enkele keren een goede Penneteau tegen. Ook in de tweede helft hadden we de bovenhand, zonder kansen weg te geven. Ik ben blij met de goede discipline van mijn groep tegen een Charleroi dat getoond heeft dat het in Play-Off 1 thuishoort. We hebben geduwd en zijn blijven duwen tot de laatste seconde. We hebben ook één doelpunt gemaakt maar helaas gaat de vlag daar de hoogte in. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar krijg heel veel berichten binnen. Ik heb met de scheidsrechter na de match rustig kunnen spreken. Dat is iets wat we meer zouden moeten kunnen doen. Als er zo’n fase is rond of in de zestien, waarom moet er dan meteen gevlagd worden? De scheids liet weten dat het een fase was die volgens hem geen doelpunt kon opleveren. Vandaar dat hij floot. Interessant om hier samen met de arbitrage verder op in te gaan, want het kan niet de bedoeling zijn dat terechte goals zouden worden afgekeurd.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Na de 1-1 tegen Zulte Waregem en de 2-2 op Kortrijk, was dit al het derde gelijkspel op rij. Voor de Brugse coach is er evenwel geen reden tot paniek. “We spelen nu drie keer op rij gelijk, maar we waren drie keer dominant en hadden drie keer de meeste kansen. In voetbal hangt het alleen soms van kleine dingen af. Bovendien moeten de omstandigheden niet alleen meezitten maar ook normaal verlopen.” (SF)

Related articles