Philippe Clement: “Blij met maturiteit en positieve agressiviteit”

Door de nederlaag van Genk kon Blauw-Zwart een uitstekende zaak doen en dat gebeurde ook. Blauw-Zwart zat al vlug in een zetel dankzij een vroege goal van Diatta en een rode kaart van Gélin. Philippe Clement vond echter niet dat Club het zomaar cadeau had gekregen.

Text: 

“Je probeert altijd de tegenstander in de fout te dwingen”, aldus de Brugse coach. “Antwerp doet dat ook altijd: hoge pressing, 1 op 1 spelen. Dat hebben wij ook gedaan en daardoor zijn ook die fouten gebeurd. Ik heb uiteraard heel veel respect voor Ivan zijn werk van de voorbije jaren en maanden. Je probeert het de tegenstander altijd moeilijk te maken en dat proberen zij bij ons ook. In grote lijnen kennen we elkaar, want we willen allebei aanvallend spelen, met veel pressing en goed voetbal.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Door de rode kaart leek de wedstrijd al na een kwartier in een beslissende plooi te liggen. “Ik vond dat niet zo jammer. De mensen van Lazio vonden dat dinsdag ook niet jammer dat wij rood pakten. Dat zijn nu eenmaal dingen die erbij horen en waaraan je je moet aanpassen als coach. Het enige dat nog beter kon was om het beter uit te spelen. We hebben genoeg kansen afgedwongen, maar hadden misschien wel drie of vier keer moeten scoren. Maar ik ben vooral supercontent met deze overwinning. Ik ben ook heel fier op mijn spelers, vooral op het vlak van de maturiteit en positieve agressiviteit.”

 

Door de afwezigheid van Ruud Vormer nam Mats Rits de plaats in van de Brugse kapitein en die bedankte zijn coach voor het vertrouwen met een doelpunt. “Mats is al heel belangrijk geweest op de zes, maar af en toe moeten we roteren met de jongens want het is een heel druk seizoen. Als je op de juiste momenten frisse jongens kan brengen, dan is dat ideaal. Vandaag wilden we met Ruud en Mats spelen en Balanta laten rusten, want hij zat op zijn tandvlees. Dat kon door de afwezigheid van Ruud niet, maar in de tweede helft hebben we dan toch Balanta gewisseld en heeft Kossounou nog op het middenveld gespeeld. Ik ben ook heel tevreden over Noa, maar ook over Charles die weer een dikke match speelde als diepe spits. Ook Rits en Diatta deden het heel goed, maar het is moeilijk om een naam niet te noemen, want dan doe ik iemand te kort. Het belangrijkste is dat ze het als ploeg zijn blijven doen en niet geprobeerd hebben om zelf in de spotlights te staan.”

 

Komende donderdag volgt al de volgende wedstrijd op het veld van KV Mechelen. Ook dan wordt het weer afwachten wie er speelklaar geraakt. “Door Covid-19 schuilt het gevaar om elke hoek. Morgen worden we opnieuw getest en is het alweer afwachten. We moeten het ondergaan. Je kan niets anders doen dan een mondmasker dragen, handen ontsmetten en voorzichtig zijn. Maar het is uiteraard moeilijk, want voetbal blijft een contactsport. Het is uiteraard niet leuk, maar voor mensen die daardoor niet kunnen werken en geen inkomen hebben, is dit nog veel minder leuk.” (SF)

Related articles