Philippe Clement: “De efficiëntie moet terug omhoog”

Philippe Clement was tevreden met de drie punten tegen Cercle, maar de coach vond het jammer dat de efficiëntie van vorig weekend tegen Zulte Waregem ontbrak in deze derby.

Text: 

“Eerst en vooral vond ik die aftrap met Miguel Van Damme een heel emotioneel moment. Het is mooi dat op zo'n moment de concurrentie tussen Club en Cercle wordt overstegen door dingen die belangrijker zijn. Wat onze eerste helft betreft, vond ik dat we meer doelpunten hadden moeten maken. Het moest meer dan 1-0 zijn bij de rust. En dan kom je niet goed uit de kleedkamer als je binnen de minuut een doelpunt tegen krijgt. Enerzijds door de manier waarop we verdedigen op die fase, anderzijds door Cercle dat het heel goed uitspeelt. Daarna heb ik mijn ploeg een kwartier nerveus gezien. Te weinig kwaliteit aan de bal. Het laatste halfuur was het beter. Dan kwamen we terug aan kansen, maar dan maken we dat derde doelpunt niet. En dan blijft het altijd spannend want één tegenactie kan ervoor zorgen dat je twee punten verliest. Dat is vervelend. De efficiëntie moet terug omhoog. Vorige week was die heel goed, vandaag niet. Dat hoort ook bij voetbal en dat kan niet elke week zo zijn. We moeten die match sneller afmaken, dat is heel belangrijk.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Het was in elk geval een felbevochten zege voor Blauw-Zwart. “Een groot compliment voor Cercle. Ik heb hun zes wedstrijden gezien: ze spelen goed voetbal. Zij gaan nooit in de problemen komen dit seizoen. En ze gaan heel veel ploegen veel moeite bezorgen. Je ziet duidelijk de hand van de trainer, hoe hij wil voetballen. Ze voeren het goed uit en hebben een aantal kwaliteitsvolle spelers. Dit is het beste Cercle dat ik sinds heel lange tijd heb gezien. Het is hun verdienste dat we er hard voor moesten knokken.” (KN)

Related articles