zaterdag 17 juli 2021 23:30

Philippe Clement: “De energie van de fans rolde van de tribunes”

Philippe Clement zag zijn team een sterke prestatie neerzetten, waardoor Club een nieuwe trofee mag toevoegen aan de prijzenkast. De Brugse coach was dan ook trots op zijn team.

“Uiteraard zijn we blij om deze wedstrijd te winnen en ook een trofee te pakken. Weliswaar niet de grootste trofee, maar het geeft wel een goed gevoel. Het is een leuke start van het nieuwe seizoen, maar ook niet meer dan dat. Al heb ik wel veel positieve dingen gezien. We hebben de wedstrijd meteen in handen genomen, maar creëerden te weinig kansen in de eerste helft. We kwamen ook ongelukkig achter, tegen het spelbeeld in, maar het was belangrijk dat we nog voor de rust konden gelijk maken. Na de rust scoorden we meteen twee goals en dat hadden er nog meer kunnen zijn. De voorbereiding is al zwaar geweest en we hebben nochtans helemaal niet gepiekt naar deze wedstrijd. Het is trouwens de eerste keer in deze voorbereiding dat we een wedstrijd spelen zonder vooraf anderhalf of twee uur te trainen. Maar het belangrijkste van allemaal was de energie van de fans die van de tribunes rolde. Die connectie tussen spelers en supporters zorgt voor een enorme boost.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Senne Lammens maakte zijn debuut voor Blauw-Zwart en pakte uit met enkele knappe reddingen. “Ik ben heel tevreden over zijn prestatie, maar voor mij komt dit niet als een verrassing. Een speler zal van mij niet zomaar een basisplaats krijgen. De enige plaats om kansen af te dwingen, is op training en in de kleedkamer en de fitness. Senne is stappen aan het zetten en daarom hebben we hem het vertrouwen gegeven. We hebben daarom het contract van Ethan Horvath niet verlengd en zijn niet op zoek gegaan naar een ervaren tweede keeper. Hij is nu aan hem om te bevestigen wat we van hem verwachten. Hij was een beetje nerveus voor de wedstrijd, maar van zodra de match begon was dat over.”

 

Voor Noah Mbamba was het zijn tweede basisplaats en ook de 16-jarige middenvelder zette een uitstekende prestatie neer. “Ik weet niet of het een verrassing was dat hij aan de aftrap stond. Noah is nog maar zestien sinds januari. Het is heel belangrijk om die jonge gasten op het juiste moment te brengen. Hij heeft bevestigd wat hij de voorbije maanden al getoond heeft op training en in wedstrijden. Hij moet gewoon hard blijven werken en dan zal hij nog wel kansen krijgen. Je mag zo’n jongens echter niet meteen gaan ‘overraten’. Hij moet stap voor stap vooruitgang boeken, zoals Charles dat bijvoorbeeld twee jaar geleden gedaan heeft.”

 

Door deze 3-2 zege tegen vice-kampioen en bekerwinnaar Genk lijkt Club Brugge klaar voor de competitiestart. “De ploeg staat waar ik hoopte dat ze zou staan. We zijn bovendien ook begonnen met een andere formatie: twee jaar geleden 3-5-2, vorig jaar 4-3-3 en nu dit, met een vierkant op het middenveld. Dit kan ook, als iedereen zijn taken vervult. Twee jaar geleden zeiden de spelers dat de voorbereiding heel zwaar was. Vorig jaar was ze nog zwaarder en dit jaar nog zwaarder. We zitten met veel spelers uit Club NXT. Het is voor hen een loodzware voorbereiding, maar er is niemand uitgevallen. Het is positief dat ze die workload aankonden. Ze zijn bij Club NXT ook aantal keer met hun gezicht tegen de muur gelopen, maar dat hoort erbij. Die jongens hebben heel veel honger om elke dag beter te worden. Met die passie moeten ze elke dag binnenkomen. In combinatie met hun talent moet hen dat klaarstomen voor een mooie toekomst.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in