zondag 15 augustus 2021 23:45

Philippe Clement: “De jongens zijn helemaal mee in het verhaal”

Philippe Clement vierde zijn honderdste wedstrijd als coach van Club Brugge met een ruime 0-4 overwinning op Zulte Waregem.

“Ik denk niet dat de spelers daar tijdens de wedstrijd aan gedacht hebben”, aldus Clement. “Maar het is wel leuk om zo te winnen. In de Belgische competitie moet je bij de meeste matchen tot de laatste seconde vechten voor een resultaat, maar vandaag hebben we het al veel sneller beslist. Het team is blijven gaan om meer doelpunten te maken, met succes. Dat is wat we vorige week tegen Cercle gemist hebben. Ik ben tevreden over de combinaties, de diepgang in ons spel en de kracht die terug in de benen begint te komen. We beginnen terug sneller en explosiever te worden. Bovendien beginnen we ook meer stabiliteit te houden als ploeg. Als je daarnaast ook goed voetbalt zoals vandaag, dan ga je nog veel mooie momenten beleven.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Blauw-Zwart zette tegen Zulte Waregem een masterclass neer, met knap voetbal en tal van kansen. “Op dit moment hebben we met Noa Lang slechts één winger, waardoor we verplicht zijn om op een andere manier te gaan spelen. Dat gaat niet vanaf de eerste dag fantastisch, maar het gaat wel beter en beter. De jongens zijn helemaal mee in het verhaal. Dat moet ook onze sterkte zijn dit seizoen, dat we het op verschillende manieren en in verschillende systemen kunnen aanpakken.”

Naast de vele uitblinkers in het offensieve compartiment was de Brugse coach ook onder de indruk van Noah Mbamba, die een erg sterke partij speelde als centrale verdediger. “Het is een plezier om hem zo bezig te zien. Noah heeft die basisplaats de voorbije maanden afgedwongen in de trainingen en wedstrijden. Het is een kwestie van hem op de juiste momenten te brengen en niet op te branden. Dat moeten we heel streng monitoren. Hij is nog maar zestien jaar, dus zijn lichaam is nog niet volgroeid.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in