zondag 17 januari 2021 22:15

Philippe Clement: “De ploeg is aan het groeien”

Philippe Clement verliet het Kiel met een brede glimlach. Club pakte een verdiende 0-3 overwinning en loopt zo verder uit op de concurrentie.

“We zijn perfect gestart”, aldus Clement. “We wisten dat het een moeilijke verplaatsing was tegen een ploeg die dit seizoen al een doelpunt meer dan ons heeft gescoord. Ze hebben veel offensieve kracht, vandaar dat het belangrijk was om zelf dat eerste doelpunt te maken. We hebben direct de match in handen genomen en kwamen ook verdiend 0-2 voor. We kregen wel enkele kansen tegen, maar niet veel. In de tweede helft waren we iets minder scherp, maar dat had meer te maken met Beerschot zelf dat volle bak vooruit stormde. Naar het einde van de match toe hebben we het terug overgenomen, al hadden we het al eerder kunnen afmaken.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Vorige week tegen STVV leek Club na de rust een terugval te hebben, maar dat was op het Kiel niet het geval. “Je kunt de lat altijd maar hoger leggen, maar het is niet realistisch om geen enkele kans tegen te krijgen. Er was in elk geval een groot verschil met de match in Sint-Truiden. We beschikken over veel technische kwaliteiten, maar het is kwestie van die gezamenlijk uit te spelen. Daaraan zijn we al maanden hard aan het werken. Dat is ook nodig om de tegenstanders uit verband te spelen. Ik ben ook heel tevreden met de komst van Bas Dost, want hij past in het voetbal dat ik wil spelen. Hij heeft nog maar één volledige week kunnen meetrainen, maar je ziet dat hij al het verschil maakt. De ploeg is aan het groeien en Dost is de missing link die we in sommige wedstrijden gemist hebben. We waren centraal voorin soms te weinig aanwezig, maar de andere jongens zullen profiteren van de aanwezigheid van Bas. Dat maakt een groot verschil voor de rest van de ploeg.”

 

Club telt intussen al zeven punten voorsprong, maar de Brugse coach houdt beide voeten stevig op de grond. “We moeten nu niet te veel rekenen. Tegen Oostende volgt woensdag weer een heel andere match. We moeten er vooral voor zorgen dat de spelers elke keer superscherp en superfit zijn. Door het drukke programma zal het de komende weken onmogelijk zijn om met dezelfde elf te spelen. We moeten gewoon match per match alles geven. Ook de jongens die inkomen zijn heel gretig en dat zal heel belangrijk zijn de komende maanden. Het is belangrijk om op drie fronten mee te strijden en dus moeten de spelers er klaar voor zijn. Het is telkens opnieuw een harde strijd om bij die elf of achttien te zijn.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in