Visual menu

zondag 31 januari 2021 16:30

Philippe Clement: “Deze wedstrijd moet een referentie zijn”

Blauw-Zwart speelde een uitstekende partij tegen Standard en won verdiend met 3-1. Philippe Clement kon dan ook terecht trots zijn op zijn team.

“Ik ben heel tevreden. Ik heb bijna alles gezien wat ik van mijn ploeg wil zien. We kenden een goede start, maar bij de eerste kans van Standard ging de bal direct binnen. Het belangrijkste was de reactie en die was uitstekend: ze hebben direct de bal uit de netten genomen en zijn meteen op zoek gegaan naar goals. Snelheid, beweging, goede organisatie, goede pressing, sterk in de duels. Dat is alles wat een coach wil zien. Spijtig genoeg was dat weer zonder publiek. Ik ben zeker dat met publiek erbij het voor de jongens een nog toffere dag zou geweest zijn. Deze wedstrijd moet een referentie zijn om altijd te brengen. Echte topploegen moeten dit niveau niet één keer maar altijd brengen. Het komt er dus op aan om iedereen scherp te houden tot de laatste match.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Komende woensdag volgt al de bekermatch tegen Olsa Brakel, mogelijk met twee nieuwe spelers: Nabil Dirar en Tahith Chong. “Ik weet nog niet of ze beschikbaar zullen zijn woensdag, maar we zijn blij dat ze erbij komen. Nabil heeft veel polyvalentie en honger om terug te keren. Clinton heeft al zo goed als alles moeten spelen en dus kon dat een probleem worden in geval van een blessure. We hebben wel een jong talent dat klaar staat, maar voor Ignace Van der Brempt is het onmogelijk om zes of zeven matchen op rij op dit niveau te spelen. Daarom dat we er iemand extra bij wilden. Nabil kan bovendien achteraan en vooraan spelen. Chong van zijn kant is een voetballer naar de stijl van het huis: heel snel en een goede techniek. Het zal nog een helse periode zijn, dus we zullen iedereen nog heel hard nodig hebben.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in