zondag 11 april 2021 20:45

Philippe Clement: “Dit is heel zuur”

Philippe Clement zag zijn team een sterke prestatie neerzetten tegen Anderlecht, maar Club slikte een kwartier voor tijd plots twee tegengoals en kon daarna niet meer reageren.

“We wisten dat Anderlecht in een goede flow zat. Het was heel dominant op Antwerp en dus kwamen we naar hier met de bedoeling om hen niet in hun spel te laten komen. We wilden hoog druk zetten en deden dat zeventig minuten heel goed. We hebben met uitzondering van een afstandsschot niets weggegeven. Maar plots slikten we een tegengoal door enkele verdedigende fouten en vervolgens ook nog door een afstandsschot. Ik dacht eerst dat die bal afweek, maar blijkbaar was dat niet het geval. Dit is heel zuur. We verdienden meer, maar blijven uiteindelijk met lege handen achter.”

Philippe Clement
Philippe Clement

“Wat er fout liep bij die gelijkmaker? Dat zullen we morgen met de groep bespreken. We hadden die acties er voordien nochtans goed uitgehaald. Na die 2-1 was de tijd te kort. We hebben er nog een paar frisse jongens ingegooid, want we wilden hoog blijven pressen. Anders weet je dat Anderlecht de bal zal blijven rondspelen.”

 

Noa Lang leek zich te kronen tot matchwinnaar met zijn geweldige doelpunt, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. “Ik vond dat Badji goed in de wedstrijd zat. Hij heeft goed zijn werk gedaan, maar hij heeft nog niet de kwaliteit van Noa of Charles. Na rust hebben we dan Noa ingebracht. We kennen de kwaliteiten van Noa en die heeft hij ook weer getoond.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in