Philippe Clement: “Eén van de moeilijkste matchen dit seizoen”

KV Oostende verweerde zich kranig en dus moest Club Brugge tot de slotminuut knokken om de drie punten thuis te houden. Philippe Clement was zoals steeds erg nuchter in zijn analyse.

Text: 

“Dit was één van de moeilijkste matchen van het seizoen. Dat wisten we ook, want het is een moeilijk open te breken blok, ze spelen altijd met hoge pressing en geven je geen seconde rust. We waren nochtans goed begonnen, maar dan loop je op die ene counter. Dat is zuur, want daardoor geef je heel veel energie aan de tegenstander. Het was belangrijk dat we niet gingen twijfelen en direct op zoek gingen naar de gelijkmaker. Dat is ook gelukt en bij het begin van de tweede helft volgde dan die tweede goal. Dan weet je dat het gaat stormen: veel strijd, lange ballen, noem maar op. Het was geen fantastisch academisch voetbal, maar dat is ook niet mogelijk tegen dit Oostende. Dat is een kwaliteit, dus dat is zeker niet negatief bedoeld. Ze laten een tegenstander gewoonweg niet toe om goed te spelen. Bovendien hebben wij te weinig rustig uitgevoetbald, want anders hadden we het onszelf makkelijker kunnen maken.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Ondanks de moeilijke wedstrijd pakte Blauw-Zwart wel opnieuw de drie punten. “Het was belangrijk om hier te winnen, ook op mentaliteit. Ik denk niet dat er veel ploegen zes op zes zullen pakken tegen dit Oostende. Toen we enkele weken geleden niet eerste stonden, heb ik gezegd dat we niet naar het klassement kijken, en dat doen we nu ook niet. Dat klassement is pas belangrijk op het einde van de rit.”

 

Net als de voorbije weken had Simon Mignolet weer een belangrijk aandeel in de zege van Club Brugge. De doelman stopte deze keer een strafschop, waardoor KVO niet langszij kon komen. “Ik ben heel blij als coach dat Bart en Vincent Simon hebben kunnen overtuigen om naar hier te komen. Bovendien is hij ook superblij om hier te zijn. Dat heeft hij zondag nog aangegeven in een interview. De liefde komt van beide kanten en dat is in het leven het mooiste wat er is.” (SF)

Related articles